Maraş'ta yasağa TBMM'de tepki

Maraş olaylarının yıldönümünde Kahramanmaraş ilinde eylemlere izin verilmemesine CHP'liler tepki gösterdi: Yasağı kaldırın.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Maraş katliamı anmasına izin verilmemesi Meclis gündemine taşındı. CHP'li milletvekilleri, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek, Maraş'ta bir ay boyunca ilan edilen eylem yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Ali Haydar Hakverdi, Mustafa Tüm, Selina Doğan'ın aralarında bulunduğu çok sayıda CHP'li milletvekili Maraş olaylarının yıldönümü dolayısıyla Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın toplantısında konuşan Hakverdi, Maraş olaylarının hâlâ aydınlatılmadığına dikkat çekerek tüm katliam dosyalarının yeniden açılması gerektiğini söyledi. Maraş olaylarında olduğu gibi hâlâ ev işaretlemelerinin devam ettiğini söyleyen Hakverdi, iktidarı gereken tedbirleri alması için uyardıklarını söyledi.

OHAL YASAĞINA TEPKİ

Basın toplantısında Kahramanmaraş'ta 1 ay boyunca getirilen eylem, yürüyüş yasağı da eleştirildi. Avrupa Alevi Birlikleri Genel Sekreteri israfil Erbil, "Alevileri katledenlerin milletvekili bakan olarak ödüllendirildiğini" söyledi, "Alevileri katletmek serbest, acıları anmak yasak" dedi.

"Getirilen eylem yasağına gerekçe kendilerinin güvenliğiyse bunun devletin acziyetinin ifadesi anlamına geldiğini" söyleyen Erbil, "Bu yasağı koyanları nefretle kınıyoruz. Bin yıl geçse de Maraş'ı anmaktan vazgeçemeyeceğiz" dedi.

ALEVİLER ASLA UNUTMAZ

"Ne yaparsak yapalım Alevilerin sesi çıkmıyor" yönünde yorumları da değerlendiren Erbil, "Aleviler gerektiğinde öz savunmasını yapar. Bu korkaklık değil cana kıymamayı içeren inancımız öğretimizdendir. Ama asla unutmayız. Bu anlayışı, Yezid, Yavuz anlayışını lanetlemeye devam edeceğiz" dedi.

CHP'li Hakverdi, Maraş Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakan'a Maraş'taki yasağın hemen kaldırılması çağrısında bulundu.