'Kostantiniyye' tehdit üzerine kaldırıldı

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in Kostantiniyye heykeli Ataköy’deki alışveriş merkezinin önünde sadece 5 saat sergilenebildi. Heykel önce kapatıldı, ardından kaldırıldı. AVM yönetimi 'tehditler nedeniyle heykeli kaldırdık' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sanatçı Ahmet Güneştekin'in geçen yıl Venedik Bienali’nde sergilenen eseri Kostantiniyye Ataköy'deki A Plus AVM'nin önüne konulmasından sonra tepkiler üzerine önce brandayla kapatıldı, sonra da kaldırıldı. A Plus AVM yönetimi, 'Kostantiniyye’ eseri nedeniyle çok büyük tehditler aldıklarını açıkladı.

'BURASI İSTANBUL, KALDIRIN O HEYKELİ'

A Plus AVM Genel Müdürü Cemil Demirbakan Hürriyet’e yaptığı açıklamada "Perşembe akşamı açılış yaptık. Törenden iki saat sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtalar gelip ‘Kostantiniyye’ eseri hakkında şikâyetler olduğunu söyledi. Kaldırılması yönünde telkinlerde bulundu. Daha sonra birçok kişi bize ulaşıp tehditler savurdu. Osmanlı derneklerinden aradığını söyleyen bazı kişiler ‘Burası İstanbul, kaldırın o eseri’ dediler. Tehdit telefonları aldık. Bunun üzerine heykelin üzerini kapattık. Daha sonra sanatçının ekibine haber verdik. Onlar da gelip eseri kaldırdı. Biz bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Burası bir alışveriş merkezi. Grupların gelip buradaki müşterilere zarar verme, olay çıkarma durumu vardı. Bu nedenle yönetim kurulu olarak eserin kaldırılması yönünde karar aldık. Sanatçının AVM’de ikisi içeride, ikisi dışarıda toplam 4 eseri vardı. Diğer üç eser AVM’de sergilenmeye devam ediyor” dedi.

kostantiniyye .

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Güneştekin ise yaşananları şöyle değerlendirmişti "Eserimi satın alan iş adamı Nihat Delibalta, ‘İstanbul’u sembolize eden bu eseri herkes görmeli’ diyerek A Plus AVM’nin önüne koymak istedi. Perşembe akşamı 50’nci doğumgünümdü. Saat 18.00’de eserin açılışını yaptık. 23.00’te ‘Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453’ten beri İstanbul’ diyen öfkeli bir grup AVM’nin önüne gelmiş. Tepkiler artınca Bakırköy Belediyesi gece eserin üzerini brandayla kapatmış.” (HABER MERKEZİ)