15 Temmuz davasında 8 kişi tahliye edildi

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak, İstanbul'da 29 polisin yargılandığı davada 8 sanık için tahliye kararı verildi. Ayrıca nezarethaneden kaçan IŞİD şüphelileriyle ilgili soruşturma evrakının da istenmesine yönünde karar açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında göreve gelmedikleri ve darbeye direnen polisleri vazgeçirmeye çalıştıkları iddia edilen 29 polis yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan 25'inin tutuklu olduğu davanın duruşması Silivri Cezaevi'nde görüldü.

EMNİYET VE HAZİNENİN MÜDAHİL OLDU

Mahkeme, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Hazinesi'nin müdahillik talebini kabul etti. 15 Temmuz Derneği ile Hukukçular Derneği'nin katılma talebine ilişkin ise derneklerin faaliyetlerini içerir belgelerin incelenmesinden sonra karar verileceği belirtildi.

8 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

22'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Ali Bozan, Samet Durak, Emre Çatalbaş, Cem Günerhan ve Semih Yüksel'in mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak tahliye edilmelerine karar verdi. Sanıklar Kamuran Güngör, Adil Tiftik ve Soytürk Yıldız'ın ise hastalıkları nedeniyle, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına hükmedildi.

Diğer sanıkların ise mevcut delil durumu, kaçma şüpheleri olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti kararında ayrıca tüm sanıkların Dijitürk, Dsmart ve Tivibu üyeliklerinin bulunup bulunmadığı, bulunduysa ne zaman abone oldukları, abonelik iptali varsa ne zaman iptal edildiği yönünde yazı yazılmasına karar verdi.

KAÇAN IŞİD ŞÜPHELİLERİYLE İLE İLGİLİ SORUŞTURMA EVRAKI İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası gözaltına alınan 3 şüphelinin Bahçeşehir Polis Merkezi Amirliği'nden kaçması olayıyla ilgili soruşturma evrakının da istenmesine karar verdi. Sanıklardan emniyet müdürü Zafer Kuloğlu, şüphelilerin kaçmasında ihmali olan iki polisin, kendisinin tutuklanmasında rol oynadığını iddia etmişti.

Sanıkların ByLock, Eagle programlarının Google Store'a sorulması talebini ise reddetti. Heyet yaklaşık 60 tanığın dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 6-9 Şubat 2017 tarihine erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan tarafından düzenlenen iddianamede, 21 polis hakkında "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. 8 polisin ise, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. (İSTANBUL/DHA)

'IŞİD şüphelileri nezarethaneden kaçtı''IŞİD şüphelileri nezarethaneden kaçtı'