Barbaros Şansal'a sınır dışı Kıbrıs'ı karıştırdı

KKTC'de Barbaros Şansal'ın sosyal medyada paylaştığı bir videodan sonra sınır dışı edilmesi adada tartışma yarattı. Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, cumhurbaşkanı Akıncı'nın 'eski bir karardan dolayı sınır dışı edildi' ifadelerinin gerçek olmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Modacı Barbaros Şansal'ın sosyal medyada paylaştığı bir videonun ardından KKTC'den sınır dışı edilmesi adada karışıklıklara neden oldu. KKTC Cumhurbaşkanı'nın 'eski bir karardan dolayı sınır dışı edildi' açıklaması hakkında eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat bu sözlerin 'gerçeği yansıtmadığını' öne sürdü.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Talat, "Şansal'ın eski bir karara dayalı olarak sınır dışı edildiği iddiası gerçek değildir. Hükümet yasal olmayan davranışına kılıf yaratmaktadır" dedi.

Şansal, Türkiye'ye getirildiği sırada havaalanında lince uğramış, ardından tutuklama istemiyle çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Barbaros Şansal Duvar'a konuştuBarbaros Şansal Duvar'a konuştu

 AKINCI: LİNÇ KÜLTÜRÜNÜ ÜLKEMİZ TAŞIYAMAZ 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olaya dair yaptığı yazılı açıklamada, "Sınır dışı işlemi sonrasında bunun havaalanında bir linç girişimine dönüşmesi, hepimizi derinden düşündürmelidir” demişti.

Akıncı açıklamasının devamında siyasi lincin ülke için kaldırılamayacak bir yük olduğunu ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

Akıncı: Nefret, kin ve linç kültürüne fırsat vermemeliyizAkıncı: Nefret, kin ve linç kültürüne fırsat vermemeliyiz