'Üyelerimiz işlerine iade edilmeli'

Açığa alma ve ihraç kararlarına tepki gösteren KESK ve TMMOB, yaptıkları basın açıklamasıyla üyelerinin görevlerine iade edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği), TARIM ORKAM-SEN, Ziraat Mühendisleri Odası ve Türkiye Ziraatçılar Derneği basın açıklaması yaptı.

OHAL ilanının ardında demokrasi ve insan hakları yönelik saldırılar olduğu belirtilen açıklamada, "Halkımızın temel yaşam hakkı güvence altında değil, çalışma yaşamı güvence altında değil. Ülkemizin yanlış iç ve dış politikalarla yönetilmesi, var olan politikaların ihtiyaca göre belirlenmesi, devletlerarası politikaların bile günü birlik değişikliğe uğraması hepimizi savaş atmosferi içine çekiyor" denildi.

KHK'lerle binlerce kamu çalışanının işine son verildiği hatırlatılan açıklamada, verilen sözlere rağmen yaşanan mağduriyetlerin giderilmediği ifade edildi.

FETÖ soruşturması adı altında muhalif kesimlerin görevlerine son verilmeye çalışıldığı savunulan açıklamada, bunun son örneğinin ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yaşandığı kaydedildi. Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü'nün 22 Aralık 2016'da gönderdiği yazıyla, 41 KESK ve TMMOB üyelerinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındığı aktarıldı.

Açıklamada, açığa alma ve ihraçlarla kamu çalışanlarına, "korku salarak" örgütlenmelerine engel olmaya çalışıldığı savunuldu. KESK ve TMMOB'nin sürecin takipçisi olacağı belirtilen açıklamada, "Mesleğinde onlarca yıllık tecrübesi bulunan, meslek etiğini koruyan ve onurlu bir mücadele sürdüren üyelerimiz derhal işlerine iade edilmelidir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tmmob ihraç KESK OHAL