Kadınlar için destek ünitesi açılıyor: Bizbizze Kadınlar Fikir ve Destek Projesi

Türkiye genelinde yüzde 92 oranında erkeklerin, yüzde 8 oranındaysa kadınların iş veren olduğu gözükmektedir. Yeni başlatılan 'Bizbizze Kadınlar için Fikir ve Destek Ünitesi Projesi' ile kadınların istihdama katılmasının önü açılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  'BizBizze Kadınlar İçin Fikir Destek Ünitesi' tarafından  iş ve sosyal hayata profesyonel veya gönüllü olarak girmek isteyen kadınlar için ücretsiz eğitim ve destek programı başlatılıyor. Son başvuru tarihinin 15 Ocak 2017 olduğu program kadınların iş yaşamında yer edinebilmesi için ihtiyaçlarına odaklanarak, İstanbul’da yaşayan, lise ve üniversite mezunu, 18 yaş üstü, iş ve sosyal hayat içinde aktif yer almak isteyen 300 kadınına eğitim veriyor.  'Bizbizze Kadınlar için Fikir ve Destek Ünitesi Projesi' kadınların bir yılın sonunda girişimci ya da çalışan olarak istihdama, bununla birlikte gönüllü olarak STK ve sosyal sorumluluk projelerine katılmasında etkili olmayı amaçlıyor.

Biz Bizze’nin çalışmasını ve hakkındaki detayları anlattığı metnini aşağıda bulabilirsiniz:

Bizbizze Kadınlar için Fikir Destek Ünitesi Projesi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde cinsiyetlere göre iş veren dağılımında yüzde 92 oranında erkeklerin, yüzde 8 oranındaysa kadınların iş veren olduğu gözükmektedir. Diğer yandan İstanbul’da şirket kapanma oranın kurulma oranından yüksek olması dikkat çekicidir. ( tüik.gov.tr/2014)

Aktif iş hayatı içinde yer almak isteyen kadınları tek bir merkezden yönlendirebilecek ve işlerini kolaylaştırabilecek bir kurum bulunmuyor,  kadınların ilgi alanları ve güçlü yönleri ile ilgili farkındalıklarının artmasına ihtiyaçları var.  Kültürel ve sosyal hayatta kadınların değişen rollerine ayak uydurabilmelerini hızlandırabilmek için sosyal projelere ihtiyaç var.

Bizbizze Kadınlar için Fikir ve Destek Ünitesi Projesi kadınların bu ihtiyaçlarına odaklanarak, İstanbul’da yaşayan, lise ve üniversite mezunu, 18 yaş üstü, iş ve sosyal hayat içinde aktif yer almak isteyen 300 kadının bir yılın sonunda girişimci ya da çalışan olarak istihdama, bununla birlikte gönüllü olarak STK ve sosyal sorumluluk projelerine katılmasında etkili olmayı amaçlamaktadır.

Proje içeriğini oluştururken, aktif olmayı isteyen ama yolunu bulmakta zorluk yaşayan kadınların varlığından, “bir İŞ’e yaramak istiyorum” demesinden ilham aldık. Kadınların işe yarama isteği ile ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştıracak, bunun için ihtiyaç duydukları eğitim ve destek hizmetini tek bir çatı altında koordine edebilen bir kadın destek merkezi modeli oluşturmayı hedefledik.

Hedef Kitle:

Hayatın içinde aktif olarak yer almak isteyen tüm kadınlar.

Hedeflerimiz:

Her gelir seviyesinden kadının kendi gücünün farkında olması ve onu kullanmasını desteklemek.

Kendi işlerini kurmak ve finansal bağımsızlıklarını elde etme konusunda cesaretlendirmek.

İş hayatına çalışan olarak katılmalarına destek vermek.

Başkalarına yardım etmeyi isteyen kadınlara gönüllülük eğitimi vermek ve ilgilerine göre sivil toplum kuruluşları ile ilişkilendirmek.

Projenin Ana Faaliyetleri:

Girişimcilik Eğitimi Modülü – 100 Saat / 100 Kadın

İstihdam Eğitimi Modülü – 43 Saat / 200 Kadın

Gönüllülük Eğitimi Modülü – 2 Gün / 300 Kadın + 1200 Kadın

Welness Eğitimi – 8 Saat /300 Kadın

İlham Veren Konuşmacılar ile Buluşma – 12 Konu – 12 Konuşmacı -12 Saat / 3000 Kadın

Kadın Girişimciler Festivali – 1 gün – 1000 Ziyaretçi

Koçluk Hizmeti / En Az 300 Kadın

Mentörlük ve Danışmanlık Hizmeti / En Az 300 Kadın

Hizmetlerde sürekliliğin sağlanması-bizbizze.com/online hizmet – 2500 kadın destek ağına girmesi ve 10000 kadın üye

Kadınlar için sürdürülebilir destek birimi/Kuluçka Merkezi oluşturma

Projenin İşleyişi:

Projenin hedef kitlesi 300 kadın katılımcı, İlk Adım Proje Ekibi ve proje danışmanı ile katılacakları envanter uygulaması ve görüşme sonuçlarına göre kendilerine uygun programa yönlendirilecekler.

Girişimcilik- İstihdam – Gönüllülük programlarında yer alan eğitim programlarına katılacaklar.

Eğitim süreci boyunca eş zamanlı ve sonrasında kuluçka merkezi aracılığıyla danışmanlık, koç ve mentör desteği sunulacak.

Tüm katılımcılar, birbirlerine tecrübelerini aktaracakları «DESTEK GRUPLARI» na davet edilecek.

Katılımcılarımız, «İlham Verici Konuşmalar»  ekinliklerinde 12 konuşmacı ve konu ile buluşacaklar.

Ayrıca katılım belgelerini almalarından sonra, iş kurma ya da iş bulma sürecinde desteklenmeye devam edilecek.

Web portalında yer alacak olan Bilgi Bankası ile ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, kaynak ve olanaklar konusunda devamlı desteklenecekler.

Pilot uygulamanın sonunda kendi kendini sürdürebilen bir merkez haline gelecek ve tüm Türkiye’de benzerlerinin açılabilmesine emsal oluşturacaktır. (HABER MERKEZİ)