'AK Parti'de Bylock'cu vekil sayısı 122 değil 22'

15 Temmuz darbe girişiminin siyaset ayağında 80'le başlayan Bylock'cu iddiası en son 122'ye çıkmıştı. CHP'li parti yöneticisine göre ise bu sayı sadece 22.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, kalkışmanın siyasi ayağının ortaya çıkarılması çağrılarına iktidar partisinden bugüne kadar yanıt verilmedi.

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'ndaki muhalefet partisi milletvekillerinin Bylock listelerinde yer alan siyasetçilerin isimlerinin Meclis'e gönderilmesi isteği de karşılık bulmadı.

Buna tepki gösteren CHP'li komisyon üyeleri, kulislerde 80'i AK Parti de 122 milletvekilinin Bylock kullandığı iddiasını gündeme getirdi. FETÖ ile ilişkinin kanıtları arasında gösterilen Bylock listelerindeki siyasetçilerin isimlerinin açıklanamamasının tüm Meclis'i, Meclis'te başlayan kritik anayasa değişikliği sürecini zan altında bıraktığı savunuldu.

'YARGILANMAMAK İÇİN 'EVET' DİYECEKLER'

Anayasa değişikliği sürecinde fire hesapları yapılırken de sık sık AK Partili Bylockcu milletvekillerinin ileride yaşanabilecek bir yargı süreci dolayısıyla oylarını “evet” yönünde kullanmak zorunda kaldığı, kalacağı yorumları yapıldı.

Bu hesaplar yapılırken CHP'den farklı bir görüş geldi. CHP'nin üst düzey bir yöneticisi Bylock kullandığı tespit edilen milletvekilleriyle ilgili kendilerine gelen bilginin kulislerde konuşulduğu gibi 122 değil, sadece 22 olduğunu söyledi. Aynı yönetici bazı şüphe duyulan isimler de eklendiğinde bu sayının ancak 28'e çıktığını ileri sürdü.

Bazı önemli kaynaklardan bu bilgiyi edindiklerini söyleyen yönetici, 7 Haziran seçimlerinden sonra yenilenen AK Parti listelerinin de bunun göstergelerinden biri olduğunu söyledi.