Müebbet talebine tepki: Geciken adalet, adalet değildir

Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun davasında savcı mütalaasını açıkladı. Gül "Geciken adalet, adalet değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı MİT TIR’ları davasında, Berberoğlu hakkında müebbet, Gül ve Dündar için ise 10'ar yıl hapis istedi.  Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Soner Yalçın’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme, sanıklar ve avukatlarına süre vererek duruşmayı 1 Mart’a erteledi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Erdem Gül, Enis Berberoğlu ve avukatları ile MİT Müsteşarlığı avukatı katıldı.

'GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR'

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada mütalaasını açıklamasının ardından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül adliye önünde açıklama yaptı.Erdem Gül, “Geciken adalet, adalet değildir. Fakat biz bu sabah duruşmaya geldiğimizde savcının apar topar, ben hukukçu değilim ama, usulü bir kenara iterek alelacele cezalandırılmamızı talep etti. Cezalandırılmamız istenen iddia bizim bir silahlı örgüte üye olmaksızın bildiğimiz, halen hapiste 140-150 civarında gazeteci arkadaşımız tutuklu, onlar hakkında da talep edilen bir silahlı örgüte üye olmaksızın yardım etme suçlaması. Bunun dosyadaki delili sadece haber. Yani gazetecilik faaliyeti. Evet söylüyorum biz bir örgütün üyesi olabiliriz bu örgüt gazetecilik örgütüdür" dedi.

'MAHKEME HEYETİNİN TAMAMI DEĞİŞTİ'

Enis Berberoğlu da "Bir gözlemci olarak başladığım bu süreçte sanık olarak Erdem Gül’le beraber yargılanıyoruz. Can Dündar’la beraber yargılanıyoruz. İlk duruşmayla ikinci duruşmam arasındaki 55 gün içinde üç kişilik mahkeme heyetinin tamamı değişti, başkan dahil… Başka bir şey söylememe gerek var mı bilmiyorum." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Can Dündar ile Erdem Gül’ün MİT TIR'larında taşınan silahların görüntülerini yayımladıkları için 6 Mayıs 2016'da “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” gerekçesiyle toplam 10 yıl 10 ay hapis cezalarına çarptırılmışlardı. CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ise görüntüleri gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle, “Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ-PDY’ ye bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasından 30 yıla kadar hapis cezası istenmiş, mahkeme iddianameyi kabul etmişti. Gül ve Erdem’in davaları Berberoğlu’nun davasıyla 21 Eylül’de birleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)

CHP'li Berberoğlu'na müebbet hapis talebiCHP'li Berberoğlu'na müebbet hapis talebi