FETÖ Çatı Davasında tanık ve sanık tartıştı

"FETÖ Çatı Davası"nın duruşması bugün, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Davada tanık olarak dinlenen Hayati Küçük'ün, sanık Alaaddin Kaya hakkındaki "Alaaddin Kaya'nın burada bulunmasına şaşırdım" sözleri üzerine tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Fethullah Gülen, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Mehmet Hanefi Sözen, Hamdi Akın İpek'in de bulunduğu 7'si tutuklu 73 şüphelinin yargılandığı "FETÖ Çatı Davası"na, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'GÖZYAŞLARI İÇİNDE ŞARAP İÇTİM'

Duruşmanın sabahki oturumda, Fethullah Gülen cemaatinin Gürcistan yapılanmasında görev alan Hayati Küçük, tanık olarak dinlendi. Gülen cemaatinin zarar görmemesi için farklı görünmelerinin istendiği öne süren Küçük,"Gürcistan'da bir toplantıda gözyaşları içinde şarap içtim. Orada bize 25 yıldır Cuma namazı kıldırılmadı. Bu yapı bize Peygamberimizin adını unutturdu" diye konuştu.

'BAZI ÜLKELERDE MAFYA YAPILANMALARI FETÖ'DEN ÇEKİNİYOR'

Fethullah Gülen cemaatinin asıl gücünün yurt dışında olduğunu belirten Hayati Küçük,"Bazı ülkelerde FETÖ dışında bir güç tanınmıyor. Örneğin Kuzey Irak'ta, Afrika da birçok ülkede sadece onun sözü ve adı geçerliydi. Kırgızistan'da okullarda 25'inci mezunlar verildi. Birçok ülkenin dış işlerinde bu okullardan mezunlar var. Bakan, istihbarat başkanı oldular. Sadece burada değil birçok ülkede FETÖ'cü polisler yetiştirildi. Asıl tehlike bunlar. Türkiye'dekileri temizlemekle tehlike bitmiyor. Zekeriya Öz'ün Gürcistan üzerinden elini kolunu sallayarak gitmesini sağlayan da bu ülkelerdeki yapılanmalar" şeklinde konuştu.

Bazı ülkelerdeki mafya yapılanmalarının Gülen cemaatinden çekindiğini iddia eden Küçük, "Çünkü birçok kurumu ele geçirmiş. O ülkelerin mafya yapıları da FETÖ'ye muhtaç. Bu yapıların faaliyetlerinde alakalılar. İstanbul'daki Reina saldırısını adım gibi eminin başında da sonunda da lojistik desteği bu yapı sağlamıştır" dedi.

'KENDİ İNSANLARINA SUİKAST DÜZENLEYECEKLER'

"Kırgızistan'da FETÖ'cü olmayan müftü" yok diyen Küçük, yurt dışındaki okullarda çalışan birçok kişinin korktuğu için Gülen cemaatinden ayrılamadığı söyledi. Cezaevinde bulunanlardan konuşmak isteyenlerin tehdit edildiğini ileri süren Küçük, "Bazıları kendini neden asıyor? Bunların dışarıda eşleri, anneleri çocukları var. Ben onlara acıyorum. Bunlar yakın zamanda kendi insanlarına suikast düzenleyecekler" ifadelerini kullandı.

'KAYA'NIN BURADA BULUNMASINA ŞAŞIRDIM'

Küçük, ifadesinde Fethullah Gülen cemaatinin en küçük adımını atarken bile istişare yaptığını, alınan kararların tamamının istişare sonrası uygulandığını belirtti.

15 Temmuz sonrası yurt dışına kaçanların Gülen cemaatinin önemli isimleri olduğunu ve Türkiye'de kalan isimlerin de istişare sonrası belirlendiğini iddia eden Küçük, "Alaaddin Kaya'nın burada bulunmasına şaşırdım" dedi.

Bunun üzerine söz alan Alaaddin Kaya, tanığın kendisini peşinen suçlu saydığını belirterek, sorular sordu. Hayati Küçük ile Alaaddin Kaya arasında yaşanan tartışma mahkeme başkanının araya girmesiyle sonlandı. (ANKARA/DHA)