Tente faciasının büyümesini ağaçlar önlemiş

1 kişinin ölümü, 41 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tente faciasına ilişkin bilirkişi incelemesi tamamlandı. Rapora göre, çöken tentenin ön bölümünü tutan ağaçlar daha büyük bir faciayı önledi. Ölen iş adamının eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ataköy 5.Kısım Ömer Duruk Camii'nde dün yaşanan tente çökmesi bilirkişi tarafından incelendi. İki kişiden oluşan heyet, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla incelemelerde bulundu. Çöken tentenin parçalarını ve olay yerini ayrıntılı olarak inceleyen heyet ölçümler yaptı.

Bilirkişinin ilk tespitlerinden biri musalla taşlarının hemen önünde bulunan ağaçların daha büyük bir can kaybını önlediği şeklinde oldu. Tentenin ön kısmın yerle buluşmasına ağaçlar engel oldu. Tentenin bu bölümünde yer alanlar yara almadan kurtuldu. Can kaybı ve yaralanmalar tamamen çökmenin yaşandığı orta ve arka bölümde yaşandı.

EŞİ 8 AYLIK HAMİLE

Olay sırasında yaşamını yitiren tekstilci 45 yaşındaki Mustafa Ümit Şengezer'in cami yakınına park ettiği özel aracı bugün bir çalışanı tarafından alındı. Şengezer'in eşinin 8 aylık hamile olduğu ve özel bir hastanede tedavi altında bulunduğu öğrenildi.

Bazı yaralıların yakınları da bugün camiye geldi. Bazıları olayın şaşkınlığı yaşarken, bazıları da ihmal ve kusurun kimden kaynaklandığının ortaya çıkması için mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Vatan gazetesinden Esra Can Sinav'ın haberine göre ise Şengezer'in kayınvalidesi olay anını şöyle anlattı:

“Cenaze namazına gittiğimiz Yasemin Melek Aydın aile dostumuzdu. Cenazeye damadım ve kızımla birlikte gittik. Mustafa’nın eşi diğer kızım Ayla ise 8 aylık hamile olduğu için törene gelmedi. Namaz sırasında cemaat tentenin altına girdi. Ardından imam safların sıklaştırılmasını istedi. Damadım tentenin kenarında bulunuyordu. Saflar sıklaştırılınca ortaya alanın ortalarına doğru geldi. Namaz bitip tabutu omuzlarına aldıkları sırada ise olay gerçekleşti. Damadım tentenin altında kaldı. Demirler üzerine yığılmıştı. Gözümün önünde dakikalarca enkazın altından çıkarmaya çalıştılar.”

(İSTANBUL/DHA-HABER MERKEZİ)