Gezi davasında 24 kişiye yakalama kararı

İzmir'deki gezi eylemlerine katıldıkları için haklarında dava açılan 81 kişinin duruşmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan 24 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'daki Gezi protestolarında Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle İzmir'de düzenmlenen gösteriye katılan 81 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için 10 Eylül 2013 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzünlenen gösteriye yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı. Göstericiler daha sonra Basmane Maydanı'ndaki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. En önde kendilerine 'Şehir Bandosu' adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı atarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

TOMA'LARLA MÜDAHALE

Polis, grubun AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde barikat kurdu. Burada polisle göstericiler arasında gerilim yaşandı. Polis TOMA'larla göstericilere su sıkarken, protestocular da çevreden topladıkları banklarla barikat oluşturup, taşla karşılık verdi.

Daha sonra polis, kamera ve fotoğraflardan tespit ettiği 81 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na, fezleke gönderdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, aralarında HDP İzmir İl Başkanı Cavut Uğur ile sendika temsilcileri ve öğrencilerin de bulunduğu 81 kişi hakkında dava açtı.

DURUŞMA 15 MART'A ERTELENDİ

İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya, bugün de devam edildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Abdullah S. ile Veli A. ve tarafların avukatları katılırken, eski HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ise katılmadı. Duruşmada ifade veren her iki sanık da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Hakim Abdülkadir Certel, taleplerin dile getirilmesinin ardından, duruşmaya katılmayan 24 sanık hakkında yakalama kararı verip, duruşmayı 15 Mayıs'a erteledi. (İZMİR/DHA)

Etiketler dava İzmir Gezi yakalama