Başkentçi hesabı kapatıldı

'Başkentçi' ismiyle Twitter'da paylaşımlar yapan ve tutuklanacak kişiler, kapatılacak kurumlarla ilgili iddialar öne süren hesap dün kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu Twitter’da “AK Parti içinden kulis bilgileri” olduğu iddiasıyla bazı bilgiler yayan, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, yayın kuruluşları ve sanatçılar hakkında “soruşturma açılacak”, “tutuklanacak” şeklinde iddialar yayan "Başkentçi" rumuzlu hesap kapatıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara’nın, hesap kapatıldıktan sonra kendi hesabından paylaştığı şu mesaj ise dikkat çekti: “Twitter üzerinden kirli ve karanlık propaganda yapan @baskentci_i hesabı kapatılmış. O hesabın kim tarafından desteklendiğini de biliyoruz!”

AK Parti'den kulis bilgileri aktardığını öne süren ve partinin bazı üst düzey yöneticileri tarafından da takip edilen "Başkençi" hesabı, özellikle “kapatılacak gazeteler”, “tutuklanacak gazeteciler”, “soruşturma açılacak aydınlar” gibi iddialarıyla gündeme geliyordu.

Pek çok kişi ve kurumu “teröre destek vermek” ile suçlayan bu hesaptan yapılan paylaşımlarda henüz sonuçlanmamış mahkeme kararlarının duyurulduğu da oluyordu. Son olarak gazeteci Ahmet Şık'ın ifade işlemleri sürerken “Başkentçi” hesabından, "Terör örgütü propagandası yapan Ahmet Şık tutuklandı" şeklinde bir mesaj atılmıştı.

adnan1