Eğitim Sen'e yönelik gözaltılar protesto edildi

KESK üyeleri, İzmir'de Eğitim Sen üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti. KESK üyeleri Konak'ta basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, evlerine baskın yapılan 22 Eğitim Sen üyesinin gözaltına alınmasını protesto etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu, Eğitim Sen üyelerine yönelik gözaltıları protesto etmek için, bugün saat 17.30’da, Konak'ta basın açıklaması yaptı. Konak Meydanı'nda bir araya gelen KESK üyeleri "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu.

'SAVCILIK YASALARI VE ANAYASAYI HİÇE SAYDI'

15 Temmuz darbe girişiminin, "tek adam diktatörlüğü"ne dönüştürülmeye çalışıldığını savunan Akkan, "Ülkeyi karanlık bir tünele sokanlar bu karanlık yolun sonundaki ışığı anayasa oylamasında hayır çıkarsa söndürebileceklerini, ülkeyi daha karanlık günlere sürükleyeceklerini başbakan yardımcısı eliyle ifade etmektedirler" dedi.

AK Parti'nin anayasa referandumunda "hayır" oyu çıkmaması için halka "mobbing" uyguladığını belirten Akkan, "Başbakan yardımcısının düğmeye basmasından kısa bir süre sonra Eğitim Sen üyelerine yönelik bu gözaltı işlemi toplumsal muhalefete, hayırcılara bir gözdağı, bir mesajdır’’ şeklinde konuştu.

Kemalpaşa savcılığının yasaları ve uluslararası anlaşmaları yok saydığını dile getiren Akkan "Anayasadan alınan yetki hiçe sayılarak KESK, DİSK, TTB ve TMMOB kararları yok sayılarak 29 Aralık 'Savaşa Karşı Barışı Savunacağız' başlıklı eylem yasadışıymış gibi gösterilmeye çalışılmış, 22 Eğitim Sen üyesi terör örgütü propagandası yapmakla suçlanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan işlemin kendisi hukuksuzluğun ne boyutlara geldiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKMAYA DEVAM EDECEK'

Operasyonlarla kısılmaya çalışılan seslerin, toplumsal muhalefetle birlikte daha gür şeklide çıkmaya devam edeceğini söyleyen Akkan, "'Anayasaya hayır de' haykırışımız bundan sonra bir çığlığa dönüşüp sarayların saltanatların yıkılması için yapmamız gereken her türlü görevi yapacağımızı, bu saldırıların bizim görevlerimizi yapmamızın önünde engel oluşturamayacağını bir kez daha ifade ediyoruz’’ (DUVAR)

Etiketler İzmir KESK eğitim sen