TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK, Fırat Kalkanı'nın başlangıcından bugüne 2 bin 156 IŞİD'cinin öldürüldüğünü açıkladı. Bugün 18 IŞİD hedefinin vurulduğu duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugüne kadar 2 bin 156 IŞİD ve 321 PKK/PYD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde yürütülen PKK operasyonları ile Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Diyarbakır Lice, Şırnak Küpeli Dağı ve Beytüşşebap, Tunceli merkez Bali Deresi, Bitlis merkez Sini Deresi ve Ağrı Doğubayazıt bölgelerinde orta çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. 12 PKK üyesi öldürülürken, 27 el yapımı patlayıcı, 4 biksi hafif makineli tüfek, 2 kanas keskin nişancı tüfeği, 37 piyade tüfeği, 6 tabanca, 8 el bombası, 541 kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile el yapımı patlayıcı için kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde yakalandı.

'FIRAT KALKANI'NDA 18 HEDEF VURULDU'

TSK 158 gündür sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, bugün Bab ve Bzagah bölgelerinde IŞİD'e ait 18 hedefe yönelik hava harekatı düzenlediğini duyurdu. Bilgilendirmede şöyle denildi: "Barınma maksatlı kullanılan 17 bina ve 1 silah deposu imha edilmiştir. Gün içinde, icra edilen harekat kapsamında 14 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 62 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 344 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler PKK IŞİD TSK