Ayhan Bilgen serbest bırakıldı

Ankara’da gözaltına alınan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, tutuklama talebiyle sevkedildiği mahkemece serbest bırakıldı. Bilgen, adliye önünde yaptığı açıklamada, referandum öncesi parti olarak çalışma yapmalarının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. Bilgen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı.

Ayhan Bilgen'in duruşmasını HDP'li milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Hüda Kaya, Altan Tan, Ziya Pir ve İmam Taşçıer de izledi. Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Ayhan Bilgen şunları söyledi:

"Dün 4 arkadaşımız yine bu adliyenin koridorlarındaydı. Ben de bugün İstanbul'daki iki toplantıya katılmam gerekirken havalimanında gözaltına alındım, buraya getirildim. Önümüzdeki günlerde muhtemelen Türkiye bir referandum tartışması yaşarken bizim parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz sürekli adliye koridorlarında ifade vermek zorunda bırakılacaklar. Kendilerini savunmak zorunda kalacaklar. Biz referandumun hür bir şekilde gerçekleşmeyeceğini söyleyeceğiz. Bunun imkânı yok. Aslında bu süreç, yani milletvekillerinin yargılanmasının yolunu açan anayasa değişikliği, başkanlık hesabı çok önceden yapıldığı için, bizim çalışma yapmamızın engellenmesi için düzenleme gerçekleştirildi. Dolayısıyla bir kez daha Türkiye kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyoruz."

HDP: Gözaltılar referandum çalışmasıHDP: Gözaltılar referandum çalışması

HDP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

HDP'den Ayhan Bilgen'in gözaltına alınmasının ardından yapılan açıklamada, "Tutuklama ve gözaltı kararlarının siyasi sorumlusu hükümettir” denildi.