Ahmet Türk için rapor olumsuz

HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda, "Türk'ün cezaevinde bulunmasının tehlike oluşturmadığı" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili adli tıp raporu tamamlandı. Sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması konusunda yapılan başvurular sonucunda Türk'le ilgili sağlık durumunun tespit edilmesi süreci başlatılmıştı. Türk'le ilgili son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın hazırladığı rapor Elazığ'a yollandı. Raporda, "Altı ayda bir tıbbi kontrollerinin yapılması şartıyla, cezaevinde bulunması hayati tehlike oluşturmamaktadır" şeklinde bir yorum yapıldı. Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak raporla ilgili yaptığı açıklamada, "Raporda Ahmet Türk’ün kalp pili de dahil tüm hastalıkları ve sağlık sorunları teşhis ediliyor ama buna rağmen böyle bir sonuca varılıyor" dedi.

Bianet'e açıklama yapan Boztoprak, yaklaşık iki aydır tutuklu olan Ahmet Türk’ün muayeneler için halihazırda beş kent değiştirmek zorunda kaldığını, bir kez de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermeyi kabul etmesine rağmen Diyarbakır’daki duruşmaya götürüldüğünü söyledi. Boztoprak, “raporun insani, tıbbi ve hukuki açıdan bir açıklamasının olamayacağını” ifade etti. Türk ile son olarak tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Şubat’ta görüştüğünü belirten Boztoprak, sağlık durumunun değişmediğini ancak Elazığ’ın yeni bir cezaevi olmasından da kaynaklı sorunlar olduğunu belirtti. “İklim şartları zaten zor, Elazığ’da hava soğuk. Su kesintileri oluyor. Türk üç kişilik odada kalıyor. Tüm hapishanelerde olan imkansızlıklar ve olumsuz koşullar, Elazığ Cezaevi’nde de mevcut. Zaten hakkındaki soruşturma Mardin’de, yargılandığı diğer dosya Diyarbakır’da" diyen, Zeynep Ceren Boztoprak, Türk'ün nakledilirken kelepçeli olduğu iddialarının ortaya atılmasına neden olan fotoğrafla ilgili ise, “Söylendiği gibi elleri kelepçeli değildi ancak yine de götürüldüğü pozisyon bile yaşı gereği uygunsuz bir muamele. Türk’ün kaçma şüphesi yok ki, neden iki kişi sıkıca koluna giriyor?” açıklamasını yaptı.

ELAZIĞ'DAN İSTANBUL'A GETİRİLMİŞTİ

Türk son olarak hafta başında tutulduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden sağlık kontrolleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. 75 yaşındaki Türk, burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından tekrar Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Türk’ün kalbinde pil ve gözlerinde katarakt rahatsızlığı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)