Adına besteler yapılan öğretmene veda

Eğitim-Sen'li öğretmen Mustafa Turgut, 'Proje Okullar' uygulaması kapsamında görevden alınmıştı. Turgut, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim - Sen üyesi öğretmen Mustafa Turgut geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul'da yaşamını yitirdi. 'Proje Okullar' uygulaması kapsamında görev yaptığı Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden gönderilen ve öğrencilerinin 'Mutu' diye seslendiği, hakkında besteler yapılan Turgut'un cenazesinin Yenibosna'daki adli tıbba gönderildi.

Mustafa öğretmenin cenazesi Karadeniz Ereğlisi'nin Pınarcık Köyü'ne defnedilecek. Cağaloğlu Anadolu Lisesi önünden yapılan uğurlamanın ardından saat 13.00'te Aksaray'daki Murat Paşa Camii önünde tören yapılacak.

'MUTU ÖĞRETMEN'

Görev yeri bir imam hatip lisesi olduktan sonra, Cağaloğlu'ndaki anıları ile ilgili Sözcü'den Yurdagül Uygun'a konuşan Turgut, "Okulda satranç oynamaya izin verilmediği için öğrencilerin sıranın altından gizlice satranç oynadığını gördüğünü anlatan Turgut, “Sıranın altından çıkardık ve birlikte oynadık. Çocuklar çok iyi oynuyordu. Ardından o yılın sonunda turnuva düzenledim ve satranç takımı kurdum. Çok başarılı oldular. Her zaman ilk üçe girdiler" demişti.