CIA'den ilk ziyaret Türkiye'ye!

CIA'in yeni başkanı Pompeo ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapacak. Pompeo yarın İstanbul'a geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün geceki telefon görüşmesinin ardından sürpriz bir haber geldi. CIA'in yeni başkanı Mike Pompeo ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak. CNN Türk'ün Ankara'daki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Pompeo yarın İstanbul'a gelecek.

Pompeo'nun ziyaretinde, Fethullah Gülen'in iadesinin yanı sıra ABD'nin Suriye'de IŞİD'e karşı YPG'ye verdiği desteğin de ele alınacağı belirtildi.

ERDOĞAN'A 'İSLAMİ TOTALİTER DİKTATÖR' DEMİŞTİ

CIA'in yeni başkanı Pompeo, İslam karşıtlığı ve işkenceyi savunmasıyla tanınıyor. CIA'in yeni başkanı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan 'İslami totaliter bir diktatör' olarak söz ettiği Twitter paylaşımıyla dikkat çekmişti.

popeo

MIKE POMPEO KİMDİR?

Pompeo, 2013’te Boston Maratonu’na düzenlenen bombalı saldırıların ardından ülkedeki Müslüman kurumların ve İslami liderlerin terörü yeterince kınamadığını, bunun da terörle suç ortağı olmak anlamına geldiğini öne sürmüştü. Pompeo, işkence yapan CIA çalışanları için de ‘liberal bir oyunun maşaları değil, kahramanlar’ ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'dan Trump'a: YPG'ye destek vermeErdoğan'dan Trump'a: YPG'ye destek verme

Guantanamo’daki esir kampının kapatılmasına da karşı çıkan muhafazakâr siyasetçi, İran’la nükleer anlaşmayı eleştiriyor; Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) yasadışı yolları da kapsayan bilgi toplama yöntemlerini savunuyor. Öyle ki, NSA’nın dünya çapında tepki çeken dinlemelerini sızdırmakla suçlanan Edward Snowden’ın idam edilmesini istiyor. (Dış Haberler)

Etiketler Türkiye CIA Pompeo