Eğitim Sen'den istifa edenler de ihraç edildi

Diyarbakır’da görev 93 öğretmen ihraç edildi. Bunlardan 25’i Eğitim Sen’li. İhraç edilenler arasında daha önce Eğitim Sen’den istifa eden 10 öğretmen de var.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’da görev yapan 93 öğretmen meslekten ihraç edildi. İhraç edilen öğretmenlerin 25 Eğitim Sen üyesi. Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilanından sonra Eğitim Sen’den istifa eden 10 öğretmen de ihraç edilen 93 öğretmen arasında yer alıyor.

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eş Başkanı Havva Karahancı, yeni bir kararname ile öğretmenlerin ihraç edilmesini kınadıklarını söyleyerek, “Öğretmen arkadaşlarımızın işlerine geri dönmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

OHAL sonrası çok sayıda arkadaşlarının gözaltına alındığını ve 14 öğretmenin tutuklandığını hatırlatan Karahancı, “Tutuklu bulunan son arkadaşlarımız yeni serbest bırakıldı. Buna sevinemeden yeni bir kararname ile 25 arkadaşımız ihraç edildi” dedi.

'AİHM'E BAŞVURACAĞIZ'

Hak ihlallerine dikkat çekmek için cumartesi günleri 2 saat oturma eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Karahancı, “Hukuk çerçevesinde hak arama mücadelemizi değişik eylemlerle sürdüreceğiz. İhraç edilen arkadaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizle, hukukçularımızla görüşüyoruz. Yakın zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sendikadan istifa eden 10 öğretmenin durumunu da değerlendiren Karahancı, “Sendikadan istifa etmenin çözüm olmadığını, hak gaspına karşı örgütlü mücadelenin şart olduğunu hep söyledik. Daha önce çeşitli nedenlerle istifa eden öğretmenlerin ihraç edilmesi de bunu gösteriyor” dedi.