Eskişehir'de ihraç edilen akademisyenlere destek eylemleri

Eskişehir'de ihraç edilen akademisyenler için eylemler yapıldı. İhraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, "Hakikatleri söylemek ne yazık ki üniversitelerden atılma nedeni" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de, KHK ile Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki (ESOGÜ) görevlerinden ihraç edilen akademisyenlere destek için eylemler yapıldı. Eskişehir Tabip Odası, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde; Eğitim-Sen ise Porsuk Bulvarı'nda basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Tabip Odası'nın, ESOGÜ Tıp Fakültesi önünde düzenlediği basın açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, ihraç edilen ESOGÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. "Hayır. Hocama dokunma" yazılı pankart açan Tabip Odası üyeleri, "Akademi susmayacak" ve "Cem hoca onurumuzdur" sloganları attı.

'HAKİKATLERİ SÖYLEMEK ÜNİVERSİTEDEN ATILMA NEDENİ'

Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, insanların daha sağlıklı olabilmesi için, insan ruhunun hakikatini araştırdıklarını söyledi. Sosyal bilimlerin ise toplumsal anlamda hakikati ürettiğini belirten  Kaptanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir sosyal bilimler öğretim üyesi toplumsal hakikatlerden söz etmezse neden söz edecek? Ben toplumsal ruh sağlıktan, ruh sağlığı ile ilgili yapılması gerekenlerden söz etmezsem neden söz edeceğim? Cinayetlerin olduğu, hırsızlığın doğal karşılandığı, çocuklara tecavüz etmenin olağan hale getirildiği bir ülkede bunların yanlış olduğunu söylemek, bu hakikatleri söylemek ne yazık ki üniversitelerden atılma nedeni."

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, "Üniversitelerden ihraç edilenler sadece akademisyenler değil, aynı zamanda onların onurla taşıdıkları akademik ve hekimlik alanına ait evrensel değerlerdir. Hocalarımız ait oldukları yere, akademiye geri döneceklerdir. Bizler de görevlerine dönene kadar bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.

'OLAYI FARKLI NOKTALARA ÇEKME ÇABASI BOŞUNA'

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi de Porsuk Bulvarı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anadolu Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerden Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kasım Akbaş ile sendika üyeleri katıldı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir "İhraç edilen bu insanlar; eğitimci ve bilim insanıdır. Olayı farklı noktalara çekme çabanız boşunadır. Bu cezalar, toplumun onurlu birer ferdi olmamızı ve bu toplumun hak ettiği demokratik hayatı yaşaması inancımızı engellemeyecektir. Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. (DHA)