İhraç edilen akademisyen: İnadına gitmeyeceğim

KHK ile ihraç edilen akademisyen Ömer Ulusoy: Bu haksızlığa karşı ses çıkarmaksızın gitmeyi düşünmüyorum...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nden ihraç edilen akademisyenler üniversite kampüsünde bir araya geldiler. Ankara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden ihraç edilen araştırma görevlisi Ömer Ulusoy, şu an üniversite kampüsünde sendikacılar ve arkadaşlarıyla birlikte oturduklarını söyleyerek, ne ile suçlandıklarını bilmeden böyle ihraç edilmenin çok ağır bir duyguyu olduğunu bu nedenle gitmeyi düşünmediklerini söyledi.

'ÖZGÜRLÜK LÜKS OLMAYA BAŞLADI, EKMEĞİMİZ ALINDI'

Ömer Ulusoy, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen akademisyenler arasında yer aldı. Ulusoy, artık 'özgürlük' ifadeleri kullanmanın lüks olduğunu, ekmeklerinin ellerinden alındığını belirterek şunları söyledi: “Sendika ve ihraç edilen arkadaşlarımızla buradayız. Morallerimizi yükselten bir dinamik var. Neler yapılabilir konusunda henüz belirgin bir şey yok. Ama en önemlisi de ekmeğimizden olduk. İfade özgürlüğü, özgürlük bunlar lüks olmaya başladı. Bunu da bireysel olarak biraz da olsa idrak etmeyi başarıyoruz. Haksız bir şekilde bu durumu yaşıyoruz. Çünkü burası devletin kurumu. Kimsenin babasının çiftliği değil ve maaşımızı da kimse cebinden ödemiyor. Akademik olarak yetersizliği olan insanları yine akademik olarak değerlendirilip bu işten eli eteği çekilir.”

İstifasına rağmen ihraç edilen akademisyen: Düzgün direnemedikİstifasına rağmen ihraç edilen akademisyen: Düzgün direnemedik

'İNADINA GİTMEYECEĞİM'

Ne ile suçlandıklarını bilmeden ihraç edilmenin çok ağır olduğunu söyleyen Ulusoy, “Ne ile suçlandığımıza dair fikrimiz olmamasına rağmen böyle atılmak, ihraç edilmek çok ağır ve ağır olmasının yanında bizi daha da güçlendiriyor. Bundan önceki süreçte istifa etmeyi çok düşündüm. Ama şimdi de inadına gitmeyeceğim. Bunun yanında idareciler, öğrencilerden ve diğer akademisyen arkadaşlarımızdan da destek alıyoruz. Bize 'yanınızdayız' mesajı veriyor. Şu an arkadaşlarla birlikte güzel bir ortamda oturup çay içiyoruz. Bu haksızlığa karşı ses çıkarmaksızın gitmeyi düşünmüyorum” dedi.

ODTÜ'den destek

ODTÜ’lü akademisyenler rektörlük binası önünde toplanarak ihraç edilen meslektaşları için dayanışma mesajı verdiler ve “ODTÜ olarak buna sessiz kalmayacağız, sıranın bize gelmesini beklemeyeceğiz” dediler. Eğitim Sen ODTÜ İşyeri temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen akademisyenler, rektörlük binası önünde yaptıkları açıklamada, “KHK'lar gitsin biz kalıyoruz”, “Hayır gitmiyoruz” sloganları attı.

Sendikalardan protesto

ANKARA - 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ankara Üniversitesi’nden 71 hoca ihraç edildi, ihraç edilen akademisyen sayısı 95’i buldu. Son ihraçlarla birlikte Ankara Üniversitesi bünyesindeki bazı programlarda öğrenimin sürdürülemez hale gelmesinin ardından Eğitim- Sen 5 No’lu Şube ‘Hayır gitmiyoruz’ çağrısı yaptı. Buna göre öğrenciler, mezunlar, milletvekilleri ve akademisyenler yarın Cebeci Kampüsü’nde toplanacak. İhraç edilen akademisyenler için bugün saat 18.00’de de KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Mali Müşavirler Odası’nın Ankara’daki bileşenleriyle Sakarya Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı. (DUVAR)