IŞİD sanıklarına seslendi: İdamınızı istemeyiz

10 Ekim Katliamında kızı ve kız kardeşini kaybeden, katliamın simge fotoğrafında yer alan İzzettin Çevik görülen davada müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

Serkan Alan 

ANKARA- 10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Başak Şidar’ın babası, Nilgün Çevik’in kardeşi İzzettin Çevik katliam davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi. Salonda duygusal anların yaşandığı ifade sırasında Çevik, sanık Suphi Alpfidan’a seslenerek “İdama karşıyım Suphi, intikamcı olamayız, kin güdemeyiz biz” dedi.

“BENLE HELALLEŞMENİZ GEREKİYOR”

Mahkemede söz alan Çevik, "Asimile olmuş bir Kürt ve sanıklarla aynı memlekettenim" dedikten sonra şunları söyledi:

“Ben istiyorum ki orada kral varsa burada da hakim olsun. Sizler benim hemşerimsiniz. Duydun değil mi Suphi beni. Devlet bize biraz öteki davrandı hakim bey. Benle helalleşmeniz gerekiyor. Barış sizin çocuklarınız için de lazım. Bu ülkede nefes alıyorsak asker polis savcı sayesinde olduğuna da inanıyorum ama bu ülkede adalet az. İdama karşıyım Suphi, intikamcı olamayız biz. Kin güdemeyiz. Benimle helalleşeceksiniz. Yardımcı olacaksınız mahkemeye. Adalete yardımcı olacaksınız. Seçilmiş olanlar, atanmış olanlar, kolluk kuvvetleri bu işte kimin parmağı varsa söyleyeceksiniz. Biz bu çocukların üzerinden yeni bir ülke kuruyoruz.”

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Dava olayın tanıklarının ifadeleriyle devam ediyor.

Ankara Katliamı duruşmasında müştekiler fenalaştıAnkara Katliamı duruşmasında müştekiler fenalaştı