Ankara'da ihraçlar protesto edildi

KHK ile yaklaşık 4500 kişinin kamudan ihraç edilmesi, Ankara Sakarya Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Yarın da Cebeci kampusünde eylem var.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İhraç edilen akademisyenler için bugün saat 18.00’de de KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Mali Müşavirler Odası’nın Ankara’daki bileşenleriyle Sakarya Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

Eylemde, ihraçların hukuk dışı ve antidemokratik olduğu belirtilerek, yanlıştan dönülmesi çağrısı yapıldı.

Öte yandan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ankara Üniversitesi’nden 71 hoca ihraç edildi, ihraç edilen akademisyen sayısı 95’i buldu. Son ihraçlarla birlikte Ankara Üniversitesi bünyesindeki bazı programlarda öğrenimin sürdürülemez hale gelmesinin ardından Eğitim- Sen 5 No’lu Şube ‘Hayır gitmiyoruz’ çağrısı yaptı.

Buna göre öğrenciler, mezunlar, milletvekilleri ve akademisyenler yarın saat 12.00'de Cebeci Kampüsü’nde toplanacak.

REKTÖR ERKAN İBİŞ'E İSTİFA ÇAĞRISI

71 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi'nde ise Rektör Erkan İbiş'e öğrencilerin tepkisi de sürüyor. Rektör Erkan İbiş'i istifaya davet eden öğrenciler, şu açıklamada bulundu:

"Biz, Ankara Üniversitesi SBF lisansüstü öğrencileri; bu fakülteyi, köklü geleneğine olan inancımız doğrultusunda bu geleneğin taşıyıcısı olan hocalarımızdan dersler almak ve onlarla çeşitli akademik çalışmalar yapmak maksadıyla tercih ettik. Fakat OHAL dönemi fırsat bilinerek çıkarılan KHK’lar, bu geleneğin sürdürülmesini ve eğitim sürecimizi hocalarımızın çoğunu ihraç ederek imkansız kılmıştır. Bu adaletsiz ihraçlar sadece hocalarımızı değil, lisans ve biz lisansüstü öğrencilerini de mağdur etmektedir. Bu mevcut durumda tezler yazılamaz, dersler yapılamaz hale gelmiştir.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre ihraç edilen akademisyenler bizzat üniversite yönetimleri tarafından belirlenmektedir. Bu yüzden sınavda hak kazanarak elde ettiğimiz lisansüstü öğrenciliğimiz boyunca bize taahhüt edilen akademik koşulların imkansız hale getirilmesinin sorumlusu olarak gördüğümüz başta Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş olmak üzere bu kararların alınmasında dahli bulunan herkesi istifaya davet ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)