TTB: 'Hayır' diyoruz

Türk Tabipleri Birliği referandum kararını açıkladı: "Teklife hayır diyoruz."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri referanduma sunulacak 18 maddelik anayasa değişikliğiyle ilgili görüş ve tutumunu açıklamak için basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'la birlikte diğer yöneticiler katıldı.

BU TEKLİF MEŞRU DEĞİLDİR

Basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Raşit Tükel, anayasa değişikliğiyle ilgili şu eleştirilerde bulundu:

“Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle, evrensel hukukun ve demokratik ilkelerin temel yaklaşımı olan kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırılıp yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanacak, insan hak ve özgürlük alanları daha da daraltılarak demokrasiden tümüyle uzaklaşılacak, ülkemizin her alandaki sorunları ağırlaşacaktır. Sınırsız yetkilerle donatılmış, denetim mekanizmaları yok denecek kadar az olan bir gücün, tek bir kişide toplanmasını sağlayacak bir tekliftir, önümüze getirilen. Meclis oylamalarının gizli oy, açık sayım ilkesinin ihlal edilerek yapıldığı, hükümetin giderek yetkisini genişlettiği ve muhalefeti baskı altına aldığı OHAL rejiminde onayımıza sunulacak olan Anayasa değişikliği teklifi, meşru değildir.”

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN HAYIR

Tükel, yıllardır ülkede huzursuzluk yaratan, halkı yoksullaştıran, haklarımızı gasp eden, toplumsal sağlığımızı bozan anlayıştan kurtulmak için adım atma zamanı geldiğini belirterek, "Sağlık hakkımız; hekimlik değerlerimiz; toplumsal iyilik halinin ülkemizde ancak demokratik bir ortamın oluşması ile mümkün olacağından hareketle toplumsal sağlığımız için; Anayasa değişiklik teklifine “hayır” diyoruz" dedi. (DUVAR)