'Kuyu bizim değil ama Kuyu bizim'
Kuyu köpek 10 gün sonra kuyudan çıkarıldı ve yeni yaşamına başladı. Ancak Kuyu'nun düştüğü çukurun sorumluluğunu kimse üstlenmedi.
DUVAR - Beykoz’da, 3 aylık köpek yavrusu düşmüş, 10 gün sonra kurtarılmıştı. Ancak, sondaj kuyusuyla ilgili sorumluluğu kimse üstlenmedi. Kimin izin verdiği, kimin açtığı belli olmayan kuyu dün kapatıldı. Sondaj kuyusunun bulunduğu arazinin ve içme suyu istasyonunun sahibi Emin Olgun, "Köpeğin düştüğü sondaj kuyusu bizim arazimiz içerisinde bulunuyor ancak bana ait bir kuyu değil. Kuyu’nun annesi, babası ve kardeşini biz besliyoruz. Düştüğünde itfaiyeden yardım istedim" dedi.
Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, Dereseki mahallesinde su aramak için açılıp terk edilen sondaj kuyusunun bulunduğu arazinin ve içme suyu istasyonunun sahibi Emin Olgun, "Köpeğin düştüğü sondaj kuyusu bizim arazimiz içerisinde bulunuyor ancak bana ait bir kuyu değil. Ben orada kuyu olduğunu da bilmiyordum" dedi.
Kuyuya düşen köpeğin de kendisine ait olduğunu belirten Olgun şunları söyledi: Kuyu’nun annesi, babası ve kardeşini biz besliyoruz. Düştüğünde itfaiyeden yardım istedim. Düşmesine en çok üzülen benim. Bir ihmalimiz yok.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) de, İSKİ’nin de artezyen kuyusundan haberi yok. Beykoz Belediyesi de kuyuyu kimin açtığını bilmiyor. İSKİ yetkilileri, sondaj kuyusu açılması ve denetimi yetkisinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi. İstanbul’da sondaj kuyusu için izni DSİ 14. Bölge Müdürlüğü veriyor. DSİ yetkilileri dün, “Konuyla ilgili yasal işlemler sürüyor" açıklaması yaptı.