Die Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklandı

Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltına alınan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yücel'in tutuklandığını açıkladı.

14 Şubat'ta gözaltına alınan Die Welt Gazetesi Muhabiri Deniz Yücel emniyetteki işlemelerinin ardından, bugün adliyeye götürüldü. Yücel, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'a yaklaşık 3,5 saat ifade verdi.

Deniz Yücel'in gözaltına alınmasına basın örgütlerinden tepkiDeniz Yücel'in gözaltına alınmasına basın örgütlerinden tepki" /]

HABERLERİ SORULDU

Deniz Yücel'e savcılık ifadesi sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye'nin Irak ve Musul politikasına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel'e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da soruldu.

Savcı Yılmaz, Yücel'i "örgüt propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Deniz Yücel ifade verdiği sırada gazeteci arkadaşları ve CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da destek için adliyeye geldi.

Die Welt muhabiri Deniz Yücel gözaltına alındıDie Welt muhabiri Deniz Yücel gözaltına alındı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Deniz Yücel'in tutuklandığını açıkladı. Yücel birlikte fotoğrafını paylaşan Tanrıkulu, "Basın hürdür #DenizYücel 14 gün keyfi gözaltından sonra Sulh Ceza Hakimliğince yazdığı haberlerden ötürü tutuklandı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)