Nihat Doğan'a 8 yıl hapis istemi 

Nihat Doğan hakkında iddianame hazırlandı. Doğan'ın bir televizyon dizisine yaptığı yorumlarda hakaret ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nihat Doğan için 'Kurtlar Vadisi Darbe' hakkında yaptığı yorumlar iftira ve hakaret içerdiği için 8 yıl 4'er aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Ömür Varol, Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu'nun da ismi geçiyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat şikayetinde Doğan'ın ve diğer isimlerin katıldığı söz konusu programda konuşan kişilerin bizzat isimlerini kullanarak kişilik haklarına saldırdıklarını, kendilerinin dizinin birçok bölümünde 'FETÖ' adlı örgütün eylemlerini halka anlattıklarını, iddiaların asılsız olduğunu, sorumlu tüm kişilerden şikayetçi olduklarını söylemeleri üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda şüpheliler Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol'un üzerilerine atılı hakaret ve iftira suçlarını işledikleri savunulan iddianamede, 1 yıl 9 ay 15'er günden 8 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesi halinde şüphelilerin yargılanmalarına başlanacak.