Adil Öksüz olduğu iddia edilen kişi Gaziantepli Abdullah Çelik çıktı

Adil Öksüz'e ait olduğu iddia edilen fotoğrafı istihbarat birimlerinin incelemeye aldığı belirtildi. Karar: Fotoğraftaki şahıs Adil Öksüz değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'da çekildiği belirtilen bir fotoğraf bugün bir çok internet sitesinde haber oldu. Fotoğraftaki kişinin 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı ve 15 Temmuz darbesinin kilit isimlerinden olduğu öne sürülen Adil Öksüz olduğu iddia ediliyordu. Fotoğraf sosyal medya platformlarında da geniş yankı uyandırdı. Ancak bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Adil Öksüz'e benzetilen kişinin Gaziantepli Abdullah Çelik olduğu tespit edildi.

Londra’da yaşayan gazeteci Mustafa Köker, fotoğraftaki o isme ulaştı. 15 yıldır Londra'da yaşayan Gaziantep'li aşçı Abdullah Çelik, fotoğrafının çekildiği bölgeye iş yeri bakmaya gittiğini söyledi. Çelik, fotoğrafının çekildiğinden haberi olmadığını da söyledi. Fotoğrafını televizyonda görünce şaşkına döndüğünü anlatan Çelik, dava açacağını belirtti.

Fotoğrafı, Londra'da Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşının cep telefonu ile çektiği belirtiliyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan, ancak daha sonra serbest bırakılan Adil Öksüz için İçişleri Bakanlığı 4 milyon lira ödül koymuştu.