Baro başkanı kadın avukata şiddet uyguladı

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, kürsüde Avukat Gözde Göçer'i iterek, şiddet uyguladı. Kadın avukat 'İstifaya zorlanıyoruz' diyerek sesini duyurmaya çalışıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Baro Başkanı Ali Er, Avukat Gözde Göçer'i ‘İstifaya zorlanıyoruz’ dediği sırada kürsüden iterek şiddet uyguladı. Kadın avukatlar yaşananlara tepki gösterdi.

'8 MART'TA ŞİDDET GÖRDÜK'

Evrensel'den Turan Dal'a konuşan, Avukat Işıl Akankıral, şunları söyledi: “Türkiye Barolar Birliği’nin merkezi açıklamasını yapmak istedik. Açıklamamızda hayır mesajı var diye siyasi bir içerik taşıdığı belirtilerek okutulmadı bizlere. Metnimizde ‘hayır’ın büyük yazılmış olması idi, problem olan. Küçültelim talebinde bulunduk. O da kabul edilmedi. Bu sebeple Baro Kadın Hakları Merkezi’nin bütün emekçi arkadaşlarımız toplu halde istifa etti. Bu istifaların ardından, Baro Başkanı kalan ekibiyle bir açıklama yapıyor şu anda. Kadın Hakları Merkezi emekçileri de kendi istifa mektuplarını okumak istediler. İstifaları basının bilmesi gerektiği için istifa gerekçelerini anlatmak istedi. Başkan bunu kabul etmedi. Arkadaşımızı itekledi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir kadına şiddet gösterildi.”

'MESLEĞİME DAHA ÇOK SARILIYORUM'

Baro Başkanı Ali Er'e tepki gösteren stajyer avukat Zilan, "Böyle bir günde Mersin Baro Başkanının bir avukata şiddet uygulayarak kürsüden indirmesine, daha mesleğe yeni adım atan bir avukat olarak karşı çıkıyorum. Kadın avukatlara yaşatılan böyle durumları gördükçe mesleğime daha çok sarılıyorum. Biz bugün aynı zamanda Cenk Yiğiter hocamız içinde buradayız, Bilgi Üniversitesi'nde bugün yaşanılanlar için buradayız. İşte bunlar sadece bir gün içerisinde yaşananlar. Biz de kadınlar olarak bu olanlara karşı sokaktayız" şeklinde konuştu.