'KHK'lar gidecek, biz kalacağız'

Boğaziçi Üniversitesi'nde barış imzacısı akademisyenlerin ihraç edilmesi protesto edildi. Açıklama 'KHK'lar gitsin, biz kalacağız' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk kez barış bildirisi imzacısı bir akademisyenin 'ihraç edilmesinin' ardından, üniversitenin kapısında basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya öğrenciler ve hocalar katıldı. İhraçlar protesto edildi.

Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan Noemi Levy-Aksu, barış bildirinde imzası bulunup Boğaziçi Üniversitesi'nden gönderilen ilk imzacı akademisyen oldu.

'MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ'

Yapılan açıklamada "Uzun süredir, akademiye yönelik cadı avı hız kesmeden devam ediyor. Bugün bitmek bilmeyen savaşların karşısında barıştan, yaşamdan, insanlık onurundan ve adil bir düzenden yana olan hocalarımız aramızdan alınmaya çalışılıyor.  Cadı avında sıra Boğaziçi Üniversitesi'ne geldi. Önce çok değerli hocamız ve barış imzacısı Murat Sevinç ihraç edildi, şimdi de Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza atan Noemi Levy Aksu ve Abbas Vali'nin sözleşmeleri YÖK tarafından iptal edildi. Hocalarımızın akademik miraslarına sahip çıkıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. KHK'lar gidecek, biz kalacağız" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk barış imzacısı akademisyen işten atıldı!Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk barış imzacısı akademisyen işten atıldı!