Numan Kurtulmuş: '3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler Türkiye'yi mi?'

Erzurum'da konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rus askerlerinin kolunda SDG arması takmasını eleştirdi. Kurtulmuş, "3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum kampanyası kapsamında Erzurum'a gitti. Numan Kurtulmuş, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

"Son derece demokratik ve medeni bir kampanya yürütüyoruz" diyen Kurtulmuş, referandum kampanyasını zehirlemek isteyen güçler olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Bu kampanyayı zehirlemek isteyen şer güçleri, buna fırsat bulamazlar diye ümit ediyorum. 'Evet' diyenler, 'Hayır' diyenler, herkes çıkıyor, görüşlerini ifade ediyor. Bu anlamda son derece olgun bir kampanya yürütüyoruz" dedi.

'EVETLERİN ORANI ARTIYOR'

Referandum kampanyası yoğunlaştıkça "evet" oranının arttığını belirten Kurtulmuş, "Türkiye 16 Nisan'dan sonra tabiri caizse ayaklarındaki prangalardan kurtularak, koşar adım, uçar adım yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

'AMERİKA VE RUSYA'NIN DİKKAT ETMESİ LAZIM'

Suriye'deki Rus askerlerinin kolundaki SDG armasını nasıl değerlendirdiği sorulan Kurtulmuş, YPG'nin "terör örgütü" olduğunu ve diğer ülkelerinde bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini savundu. Kurtulmuş şunları söyledi:

"Dolayısıyla Amerika'nın da, Rusya'nın da diğer ülkelerin de buna fevkalade dikkat etmesi lazım. Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değildir. Türkiye'nin rahatsızlığı, Suriye'nin kuzeyinde bir PYD devletinin oluşmasıdır. Amerikalılara, Rusyalılara söylemiş bir söz olarak görün, kararı kendileri vermesi lazım. Yani 3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?" (ERZURUM/DHA)

'Rus askerler SDG arması taktı''Rus askerler SDG arması taktı'

ABD, SDG'yi 'resmen' açıkladıABD, SDG'yi 'resmen' açıkladı