'Ne zaman tarafsız bir cumhurbaşkanı olmuş ki?'

Sultanbeyli'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "taraflı cumhurbaşkanı istemiyoruz" sözlerini eleştirdi. Erdoğan, "Türkiye'de ne zaman tarafsız bir cumhurbaşkanı olmuş ki? Sezer mi tarafsızdı? Demirel mi tarafsızdı? Özal mı tarafsızdı?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı ve başbakanın farklı partilerden olması durumunda kriz çıkacağını yönündeki konuşmasını dinleten Erdoğan, şunları söyledi:

"Dersini çalışmayan tembel çocuklar var ya, bu. Ya bir oku be. Artık başbakan ve cumhurbaşkanı yok. Şimdi 'hayır' denmesi için çalışıyor. Hakkıdır tabi elbette çalışacak çünkü parlamentoda da onun için çalıştı. Ama her iş gibi bununda bir namusu var, haysiyeti var. Eğer siz anayasa değişikliğinde olmayan şeyleri varmış gibi anlatırsanız ne namusunuz kalır, ne ahlakınız kalır, ne haysiyetiniz kalır. Ana muhalefetin başındaki zat işte tam da böyle yapıyor. Bu iddialara cevap vermeyi zül addettiğim için kendisini kale almıyordum."

'KANDİL'LE BERABERSİN'

Vali, kaymakam ve imamların "evet" için çalıştığı iddiaların reddeden Erdoğan, "Bunların bu ifadelerinin hepsi, valilere, kaymakamlara, müezzinlerimize hakarettir. Önce haddi bil ya. Bu sana yakışır sana. Çünkü sen şu anda Kandil'de 'hayır' diyenlerle berabersin. Onlar şu anda silah tehdidi ile hayır dedirtmenin peşinde" dedi.

'TÜY DİKİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun yalan söylemekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem bunca yalanı söylüyor hem de çıkıp 'biz kimse ile kavga etmek istemiyoruz' diyerek adeta üstüne tüy dikiyor. Diyor ki 'bir kişi meclisi seçme götürebilir'. Yalan. Meclis ve cumhurbaşkanı arasında kriz çıkıp ülke tıkanıklık yaşamasın diye, emniyet subapı olarak her iki organın seçiminin birlikte yapılması şartı getiriliyor. Yani ne cumhurbaşkanı kendini bir kenarda tutup meclisi fesh edebilir, ne de kendisini bir kenarda tutup cumhurbaşkanının düşürebilir" şeklinde konuştu.

'MİLLETVEKİLLİĞİ ASKERLİKTEN DAHA MI AZ KIYMETLİ?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada mesele 18 yaşta değil, 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencimizden bahsediyoruz. Askerlik dediği hadise sadece erkekler içindir değil mi? Ama burada kızlar için böyle bir sorun zaten yok. Ayrıca askerliğini yapmamış milletvekili kaç tane çıkabilir? Diyelim ki 3 tane çıktı, 5 tane çıktı, hadi 10 tane çıktı. Mecliste yapılan vazife askerlikten daha mı az kıymetli? İnsan böyle bir konuyu mevzu etmeye utanır" diye konuştu.

'TARAFSIZ OLMAYACAĞIMI İLAN ETMİŞTİM'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Taraflı cumhurbaşkanı istemiyoruz" sözünü hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de hiçbir cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını belirtti.

Erdoğan "Ben de soruyorum? Türkiye'de ne zaman tarafsız bir cumhurbaşkanı olmuş ki? Sezer mi tarafsızdı? Demirel mi tarafsızdı? Özal mı tarafsızdı? Bir insanın zikri varsa, fikri varsa, bir tarafı da vardır. Üstelik ben hatırlayın, bu göreve gelirken tarafsız olmayacağımı peşinen ilan etmiştim. Hatırlayın. Ne demiştim? 'Ben milletimden yana olacağım' demiştim. Hatırlıyorsunuz değil mi? İşte şimdi de cumhurbaşkanı olarak yine milletinden yanayım ve bu millet için nefesimin sonuna kadar her şeyimi vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağızErdoğan: Hollanda'ya yaptırım uygulayacağız