Özgür Özel: Solculuğun gözü kör olsun

Almanya ve Hollanda'nın tutumunu eleştiren CHP milletvekili Özgür Özel, "Solculuğun gözü kör olsun. En katı rakibimize dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da düzenlenen panele katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bolu mitingindeki sözlerini eleştiren Özgür Özel, "Başbakan Binali Yıldırım, Allah'ın sopası yok, varlığını nasıl gösterecek, 'gülme komşuna gelir başına' diyerek gösterecek. Dün gitmiş Bolu meydanına, Bolu'nun yiğit insanlarının karşısına geçmiş onları selamlayacak 'Bolu beyinin torunları selam olsun' diyor. Meydan buz kesiyor. Binali bey bilmez ama ona biz hatırlatalım, hem Bolulular hem bu güzel ülkenin 81 ilindeki vatan, millet, özgürlük aşkıyla tutuşan bütün vatandaşlar, o halka zulmeden Bolu beyinin değil, Köroğlu'nun torunlarıdır" şeklinde konuştu.

'SORUMLULUĞU ÜSTLENMİYORLAR'

AK Parti'nin ülkede yaşananlardan başkalarını sorumlu tuttuğunu savunan Özel, "Ülkeyi 15 yıldır yönetiyorlar. Bütün yetkiler ellerinde, ne istedilerse yaptılar, hangi yetkiyi kullanarak terörü, işsizliği, yoksulluğu ortadan kaldıramadıklarını açıklayamıyorlar. Yetiştirip, büyüttükleri, can ciğer kuzu sarmaları darbe yapıyor, sorumluluğu üstlenmiyorlar" dedi.

'SOLCULUĞUN GÖZÜ KÖR OLSUN'

Almanya ve Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yönelik tutumunu eleştiren Özel, CHP olarak karara karşı olduklarını belirtti. Özel, şunları söyledi:

"Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun en katı rakibimize dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz. Çünkü biz fikir özgürlüğünden, eşitlikten yanayız. Adalet ve Kalkınma Partisi yasaklarla, sansürle, engellenmekle ilk kez tanışıyor. Oysa Türkiye'deki bugün 'hayır' diyenler, Milliyetçi Hareket Partisi'nin muhalifleri, 'hayır' diyen Cumhuriyet Halk Partililer, 'hayır' diyen Saadet Partililer, geçmişin Doğru Yolluları, ANAP'lıları eğer 'Hayır' demek için yola düşerlerse engellemelerle karşılaşıyorlar. Nasıl buradaki her sansüre, her yasağa karşı çıkıyorsak, Almanya ve Hollanda'dakine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz."

AĞBABA: HARAM OLSUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, referandumun adil şartlarda yapılmadığını savundu.

"Evet"i savunanlara devlet tarafından imkanlar sunulduğunu belirten Özel, "Valisinden belediye başkanına, bakanından emniyet müdürüne kadar herkes evet için sahada, kimi zaman insanları tehdit ederek, kimi zaman hayır broşürü dağıtan insanlara saldırarak bir kampanya yürütüyorlar. Bu kentin belediye başkanları kendi ceplerinden yapıyorlarsa yapsınlar, herkesin vergisiyle, bizim cebimizden aldıkları vergilerle 'evet' propagandası yapıyorlar, haram olsun" ifadelerini kullandı. (DHA)