Tutuklu vekil protokol listesinden çıkarıldı

Mardin Valiliği'nin internet sitesinde tutuklu HDP milletvekili Gülser Yıldırım'ın adının çıkarıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Valiliği, tutuklu HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'a protokol listesinde yer vermedi. HDP milletvekili Ali Atalan konuyla ilgili olarak soru önergesi verdi.

Mardin Valiliği'nin resmi internet sitesindeki "Milletvekillerimiz" başlıklı sayfada, tutuklu milletvekili Gülser Yıldırım'ın adının yer almadığı belirtildi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Atalan, sayfanın son olarak 18 Ağustos 2016 tarihinde güncellendiğinin anlaşıldığını söyledi. Atalan, Bakan Soylu'ya yanıtlamasını istemiyle şu soruları yöneltti:

"Mardin Milletvekili Sayın Yıldırım'a uygulanan bu ihlal hakkında bilginiz var mıdır? Sayın Yıldırım'a yapılan bir ayrımcılık değil midir? 24., 25. ve 26. dönem TBMM'ye halkın oylarıyla Milletvekili seçilmiş Sayın Yıldırım'a, Mardin Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer verilmemesinin sebebi nedir? Söz konusu durum sebebiyle ilgili kişiler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Söz konusu internet sayfasındaki ve Mardin Valiliği'nin protokol listesindeki isimlerin sıralaması hangi kriterlere göre yapılmıştır? Seçilmişlerin, atanmışlar tarafından yok sayılması; milletin seçtiği vekillerin atanmış bürokratlar tarafından devletin resmi sayfalarında gösterilmemesi sizce doğru mudur?" (MARDİN/DHA)

mardin-valilik-site