Mevlüt Çavuşoğlu: Hayırlısıyla evet diyoruz

Keşan'da konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandumun hayırlı olmasını dileğinde bulundu. Çavuşoğlu, "Ben 'hayırlı' dediğimde bazıları şaşırıyor.Hayırlısıyla evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne'de sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve işadamlarıyla buluştu. Çavuşoğlu, "Ben 'hayırlı' dediğimde bazıları şaşırıyor. Hayırlı işler, hayırlı günler, hayırlı cumalar demekten korkmayın. Hayırlısıyla evet diyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve işadamlarıyla bir araya geldi.

PANKART AÇAN KİŞİ UZAKLAŞTIRILDI

Toplantının yapılacağı salonun önünde bekleyen ve 'offshore' mağduru olduğunu öne süren Yasin Filiz, üzerinde "Sayın Cumhurbaşkanım İmar Bankası Off Shore Mağduruyum 13 Yıldır Paramı Alamıyorum Ne Olacak Bizim Halimiz?" yazılı pankart açtı. Pankartı indiren polisler Yasin Filiz'in, salonun önünden uzaklaştırıldı.

'ERDOĞAN SONRASI TÜRKİYE'Yİ SİGORTALIYORUZ'

Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, yeni sistemde kurulacak dengeyle kimsenin yetkisi ve gücünü suistimal edemeyeceğini savundu.

Çavuşoğlu, "Kendisini düşünen insan bu kadar yaptırım koymaz. Biz memleketi düşünüyoruz, yarınları düşünüyoruz, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'yi sigortalıyoruz, bu sistemle. Şu an Türkiye'de tüm zorluklara, hainliklere, teröre rağmen istikrar varsa Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü karakteri ve liderliğindendir. Aynı şekilde tek başına iktidardandır" dedi.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize resti!Çavuşoğlu'ndan AB'ye vize resti!

'YAVAŞ YAVAŞ STATÜKO BAŞLIYOR'

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesine de değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ben 15 senedir siyasetin içindeyim. Kendim görüyorum ki yavaş yavaş statüko başlıyor. Yenilemesi lazım insanın kendisini. O yüzden 3 dönem kuralını ben çok desteliyorum. Sistemin yenilenmesi lazım, milletvekillerinin yenilenmesi lazım, yeni dinamizm gelmesi lazım. Tecrübeyle yeni vizyonları birleştirmemiz lazım. Biz geleceğe umutla bakarken, en çokta gençlerimizin, kadınlarımızın Türkiye'ye olan inancı, aşkı ve vizyonuna güveniyoruz. Bu aşka tüm zorlukları aşacağız."

'HAYIRLISIYLA EVET DİYORUZ'

Referandumun hayırlı olmasını dileyen Çavuşoğlu, "Ben 'hayırlı' dediğimde bazıları şaşırıyor. Hayırlı işler, hayırlı günler, hayırlı cumalar demekten korkmayın. 'Hayırlısıyla evet' diyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler Keşan'daki toplantının ardından karayoluyla Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne geçti. (EDİRNE/DHA)