'Yeni KHK ile korkutuyorlar' deyip eyleme başladı

KHK ile işinden ihraç edilen Cemal Yıldırım, Ulus'taki Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü'nde çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin ardından iş yerinin önünde oturma eylemine başladı. Yıldırım, eylemini her gün saat 09.00-12.00 arasında yapacağını söyledi.

Çankaya Toplum Sağlığı Merkezi önünde eylemini sürdüren Mahmut Konuk'un da destek verdiği Yıldırım, "Bizler haklı olduğumuzu ekmeğimiz ve onurumuz için mücadele ettiğimizin bilincindeyiz. Bu haksız hukuksuz uygulamalara karşı tüm arkadaşlarımızı buraya çağırıyoruz" dedi.

PERSONEL MÜDÜRÜNDEN FİŞLEME

Dün ilk eylemini tamamlayan Cemal Yıldırım, eyleminin ardından Defterdarlık Personel Müdürü'nün kamera kayıtlarını alarak destek veren çalışanları tespit etmeye çalıştığını söyledi. Yıldırım, "Çalışan arkadaşları yeni çıkacak KHK ile korkutuyorlar. Bizlerin kendi haklarımıza sahip çıktıkça oradaki arkadaşların da korkularının yıkılacağını düşünüyorum. Bu korkuları dağıtacak olan bu direnişlerdir" dedi. (DUVAR)

Etiketler Ankara eylem ihraç KHK