Ankara Barosu 'OHAL engeli'ni kaldırdı

KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’in avukatlık stajı başvurusunu reddeden Ankara Barosu, eleştiriler üzerine Yiğiter’in itirazına olumlu yanıt verdi. Yiğiter'in staj başvurusu kabul edilecek. Karar kamudan ihraç edilen çok sayıda hukukçuyu ilgilendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğinden OHAL KHK'si (kanun hükmünde kararname) ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’in staj başvurusunu reddeden Ankara Barosu, kararını değiştirdi. Ankara Barosu Yönetim Kurulu, bugünkü toplantısında Cenk Yiğiter’in itirazını görüştü. Baro Yiğiter’in staj başvurusunu kabul etme yönünde karar verdi.

 SORUŞTURMA OLMAYANLAR STAJ YAPABİLECEK

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, OHAL süresince KHK ile kamudan ihraç edilen ve avukatlık stajı için Baro’ya başvuran ancak başvurusu reddedilen tüm hukukçuların, ‘haklarında yürüyen bir soruşturma yoksa’ staj başvurusunu kabul etmeye karar verdi.

Yücel Sayman: Baronun buna hakkı yokYücel Sayman: Baronun buna hakkı yok

YİĞİTER: BARO, OLGUNLUK VE ERDEM GÖSTERDİ

Akademisyen Cenk Yiğiter, Baro’nun kararını şu sözlerle değerlendirdi: “Ankara Barosu Yönetim Kurulu önceki vahim kararı kaldırarak çok büyük bir hatadan döndü. Baro yöntemi bu şekilde kamuoyundan, akademisyenlerden ve mensuplarından gelen eleştirilere kulaklarını kapatmayarak ve bunları dikkatle değerlendirmeye alarak bugünlerde görülmesi güç bir olgunluk ve erdem göstermiş oldu. Bu süreçte benimle dayanışma içinde olan ve Baroya eleştirilerini sunarak doğru kararın alınmasına katkı sunan herkese hem kendim hem de müstakbel meslek örgütüm için çok teşekkür ediyorum."

'Ankara Barosu'nun kararı avukatlık tarihinde kırılma''Ankara Barosu'nun kararı avukatlık tarihinde kırılma'

Ankara Barosu’nun ret kararını eleştiren hukukçular, Avukatlık Kanunu’nun “Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir” maddesinin doğru yorumlanması gerektiği uyarısında bulunmuş, KHK ile kamudan ihracın sadece ‘devlet kurumlarında çalışamaz’ anlamına geldiğini belirtmişti.

Hukukçulardan Ankara Barosu'na Cenk Yiğiter itirazıHukukçulardan Ankara Barosu'na Cenk Yiğiter itirazı