Tokak: Bülent Arınç başbakan olacak demedim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Gezi olayları sırasında Bülent Arınç başbakan yapılmak istendiği' iddiasına, Arınç'tan bugün ikinci yanıt geldi. Arınç, Gökçek ve Hüseyin Gülerce'nin iddialarına dayanak yaptığı Harun Tokak'ın açıklamasını Twitter hesabından paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Gezi olayları sırasında Erdoğan'ın yerine Bülent Arınç'ı başbakan yapacaklar" iddiasıyla başlayan polemikte karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Gökçek'in Arınç'a yönelik suçlamalarına dayanak yaptığı Star yazarı Hüseyin Gülerce, o dönem Gülen cemaatinden Harun Tokak adlı bir kişinin bu bilgiyi kendisiyle paylaştığını öne sürmüştü. Arınç, bugün sosyal medya hesabından, Tokak'ın "Bülent Arınç başbakan olacak demedim... Hayretle izliyorum" açıklamasını paylaşarak, polemiği bir adım öteye taşıdı.

Tartışmanın fitilini, geçen hafta TGRT canlı yayınında konuşan Gökçek ateşlemişti. Gökçek, “Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurt dışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim" iddiasını dile getirmişti.

'ALTINI KİRLETMİŞ'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Melih Gökçek’e verdiği yanıtta “Bir Hint atasözü der ki ‘Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesinlikle altını kirletmiştir’” ifadesine yer vermiş ve Gülerce'nin Gökçek'in söz konusu iddiaları için ne diyeceğini merak ettiğini söylemişti.

GÜLERCE NE DEMİŞTİ?

Hüseyin Gülerce ise Arınç'ın bu sorusu üzernie, 17 Mart 2017 tarihinde yayımlanan (20 Mart 2017) yazısında konuyla ilgili olarak şöyle demişti:

"Sayın Gökçek’e anlattığım şuydu: Gezi olaylarından sonra, 2013’ün Eylül ya da Ekim ayında, yani henüz 17/25 Aralık siyasi darbesi olmadan Harun Tokak ve bir işadamı ile onların teklifi üzerine Altunizade’de buluştuk. Ben yazılarımda Sayın Erdoğan’ı savunuyordum. Gezi olayları sırasında Zaman’da “Erdoğan gitsin AK Parti kalsın Planı" başlığı ile yazdığım yazıda (19 Temmuz 2013) tavrımı koymuştum. Şimdi daha iyi anlıyorum, bu diklenmem F. Gülen’in kimyasını çok bozmuş. Beni ikna etmek ve Erdoğan’ı savunmaktan vazgeçirmek için Harun Tokak’ı göndermiş.

Tokak bana Erdoğan aleyhinde konuşmaya başladı. Yolsuzluk ve rüşvetin çok arttığını, buna AK Parti milletvekillerinin de tahammül edemez hale geldiğini ve Erdoğan’ın Başbakanlıktan uzaklaşmak zorunda kalacağını söyledi. (Demek ki, birkaç ay sonraki 17/25 Aralık darbesinden haberdardı)

ARINÇ'TAN YANIT

Arınç, Gökçek ve Gülerce'den gelen suçlamalara, Harun Tokak'ın bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayı yayınlayarak yanıt verdi;

GÜLERCE'DEN ANINDA YANIT

Bülent Arınç’ın bu mesajlarına karşılık ise Hüseyin Gülerce, Twitter’da “Harun Tokak yalanlamış. Bülent Arınç da onun yalanına sarılmış. Darbeciler de inkardan başka şey yapmıyor. Tokak'la yeminleşmeye ben varım” diye yazdı.