Siyasetçilerden Londra açıklamaları

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra'da yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. AB Bakanı Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, "terör"ün İslamiyet'le birlikte anılmasının yanlış olduğunu belirtti. Saldırıları İslamiyet'e mal etmenin çifte standart olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Terör herkesin başının belasıdır. Sadece terörü Müslüman ülkelerle zikretmek yapılan en büyük yanlıştır. Terör küresel bir felakettir. İnsanlığın başının belasıdır. İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra da o kadar güvenli. Ankara ne kadar güvenliyse, Paris de o kadar güvenli. Dolayısıyla terör konusunda çifte standardı, amayı, fakatı bırakmak lazım. Terör konusunda bütün ülkelerin bir araya gelmesi ve ortam mücadele yapılması lazım. Bugünlerde DEAŞ terörüne 'İslamist terör' diyorlar. Bu bizim kanımıza dokunuyor. İslam dini ile terör birlikte zikredilemez. Her terör olayını yapanı İslamiyet'e mal etmek, işin başından beri çifte standart anlamına gelir."

'BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜNYA DİLİYORUZ'

Habertürk TV canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör saldırılarının olmadığı bir dünyayı istiyoruz. İngiltere'de böyle bir olayın olması üzücü. Barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz" dedi.

Londra'da parlamentoya saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandıLondra'da parlamentoya saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı

'BİRLEŞİK KRALLIK HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabında yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Çavuşoğlu, "Benzer saldırılara birçok kez maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık halkının acısını paylaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

'TOPYEKUN MÜCADELE VERİLMELİ'

Londra’da yaşanan saldırıyla ilgili olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de Twitter’dan mesaj yayınladı. Saldırıyı lanetlediğini belirten Çelik, “Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir” şeklinde açıklama yaptı. (HABER MERKEZİ)