Tabka'ya indirilen YPG'lilerin fotoğrafları yayınlandı

Rakka yakınlarına havadan indirilen ABD askerleri ve YPG'lilerin fotoğrafları yayınlandı. Helikopterli intikalin 5 saat sürdüğü açıklandı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, 21 Mart Newroz günü Suriye’de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı’na, ABD askerleri ile YPG'lileri havadan helikopterle indirmesine ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda, tam teçhizatlı ABD askerleri ile SDG içerisinde bulunan YPG'liler görülüyor. Havadan asker indirmenin yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtildi.

SDG'nin sosyal medya hesapları ile Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan fotoğraflarda, hem ABD askerleri hem de SDG içerisinde yer alan YPG'liler görülürken, askerlerin bölgede konuşlandırıldığı belirtildi.

Kürt sitelerinde yer alan haberde, Rakka'nın IŞİD'den kurtarılmasına yönelik başlatılan ve 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen oparasyonla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Tabka'ya havadan indirme operasyonu uluslararası koalisyona bağlı helikopterler tarafından gerçekleşmiştir. Yine uluslararası koalisyona bağlı uzman askerler de bu operasyondaki yerlerini almışlardır.

ypg3

Tabka'ya bağlı köylere dönük indirme faaliyeti yaklaşık 5 saat sürmüş, güçlerimiz araçları ve tüm askeri teçhizatıyla bölgeye konumlanmıştır. Bu biçimiyle güçlerimiz büyük bir bölgeyi denetimlerine almışlardır. Fırat nehrinin batısında yer alan bu askeri bölge ile Rakka'nın köylerinin tamamının özgürleştirilmesi hedeflenmektedir."

(DHA)

Pentagon: Rakka'ya havadan asker indirdikPentagon: Rakka'ya havadan asker indirdik