Hrant Dink soruşturmasında 8 kişi tutuklandı

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Türk bayrağı ile çekilen görüntülerinde yer aldığı iddia edilen polis ve jandarma görevlileri ile gazeteci Muammer Ay tutuklandı. Görüntülerin Gülen cemaati tarafından "algı oluşturmak" için servis edildiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Hrant Dink'e düzenlenen suikastla ilgili soruşturmada, gözaltına alınan 8 kişi, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik 8 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Muammer Ay, dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Murat Bayrak, Astsubay Yüksel Avan, Samsun Jandarma İl Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Birol Ustaoğlu, Samsun Emniyet İl Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Nöbetçi Amiri Ahmet Çetiner, Samsun Jandarma İl Komutanlığı Asayiş Müdürü Atilla Güçoğlu ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü emniyet amiri Metin Balta, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamaları yöneltilen 8 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelilerin, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Türk bayrağı ile çekilen görüntülerde yer alan polis ve jandarmalar olduğu öne sürüldü. Görüntülerin Fethullah Gülen cemaati üyeleri tarafından, "algı oluşturmak" için medya kuruluşlarına servis edildiği iddia edildi. (İSTANBUL/DHA)