Polis avukat eylemini 'süpürün' talimatıyla dağıttı

Antalya'da tutuklanan avukat Özden Saldıran'ın serbest bırakılması için açıklama yapmak isteyen avukatlara polis engel oldu. Polis amirinin çevik kuvvete "Süpürün" diye talimat vermesine eylemci avukatlar tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da geçen yıl tutuklanan avukat Özden Saldıran'ın serbest bırakılması için adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen bir grup avukata polis engel oldu. Polislerin amiri "Süpürün" diye talimat verdi, polisler avukatları dağıttı.

Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'ne (ÇHD) mensup çok sayıda avukatın da aralarında bulunduğu grup, geçen yıl 15 Ekim'de Antalya'da tutuklanan avukat Özden Saldıran'a destek olmak için Antalya Adliyesi bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polis grubun açıklama yapmasın olağanüstü hal (OHAL) gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Grup adına basın açıklamasını okumak isteyen avukat Tuncay Koç ile polis görevlileri arasında tartışma çıktı.

'SÜPÜRÜN' TALİMATINA TEPKİ

Avukatlar, polisin dağılın uyarısına slogan atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis amirinin 'Süpürün' diye talimat vermesiyle olay yerinde hazır bekletilen çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Polis amirinin 'Süpürün' talimatı da avukatların tepkisine neden oldu. Grup, daha sonra dağıldı.

Arbede sırasında gazetecilere dağıtılan basın açıklamasında avukatlığın 12 Eylül darbesinde bile olmadığı kadar ağır baskı altında olduğu belirtildi. Basın bildirisinde avukatların, mesleki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınıp tutuklandığı öne sürüldü. (ANTALYA/DHA)