Halkbank: FETÖ'nün finansal halkası bankamızı hedef aldı

Halkbank yaptığı açıklamada Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanmasının bir ‘FETÖ’ saldırısı olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkbank, ABD'de gözaltına alınıp, ardından tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Atilla’nın havalimanında gözaltına alınmasının manidar olduğu savunulan açıklamada tutuklamanın “FETÖ terör örgütü tarafından ülkemize yönelik yapılan hain saldırının Bankamızı hedef alan ekonomik/finansal halkası” olduğu savunuldu.

Bankanın tüm iş ve işlemlerinin, ulusal ve uluslararası bağımsız denetim kuruluşlarınca düzenli olarak denetlendiği ifade edilen açıklamada, “İlgili döneme ilişkin yapılan denetimlerde dış ticaret işlemleri de dahil bankacılık hizmetlerimizin hiçbirisinde uluslararası bankacılık kurallarına ve hukuka aykırılık tespit edilmemiştir. Herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz hiçbir ticari işleme taraf olunmamış, kaynağı ve mahiyeti belirsiz hiçbir transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir” denildi.

Halkbank’ın herhangi bir yasaklı tarafın, kişinin veya mal ya da hizmetin dahil olduğu işlemlere aracılık etmediği savunulan açıklamada şu şekilde devam etti:

“Söz konusu iddialarda bahsi geçen ülke ile ilgili ticarete konu işlemlerde düzenlemeler gereği ABD finansal sistemi ve para birimi kullanılmamıştır.

Bugüne kadar herhangi bir işlemi nedeniyle hiçbir yaptırıma maruz kalmayan Bankamızın takdire şayan durumu açıkça ortadadır.

Hal böyleyken göz altına alınma gerekçesi olarak ifade edilen iddiaların, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ortaya atılan ve Bankamızla hiçbir ilgisi olmayan iddialardan oluştuğu, bu girişimin de o dönemde FETÖ terör örgütü tarafından Ülkemize yönelik yapılan hain saldırının Bankamızı hedef alan ekonomik/finansal halkası olduğu aşikardır.

23.03.2017 tarihinde ABD’ye giden Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Sn. Mehmet Hakan ATİLLA, ABD’den dönüşte 27.03.2017 tarihinde (TSİ 28.03.2017 01:30) New York JFK Havalimanı’nda uçağa binmek üzere iken alıkonulmuş ve 28.03.2017 tarihinde yapılan duruşma ile tutuklanmıştır. İlk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiş olup 10.04.2017 tarihinde duruşması yapılacaktır.

Sn. Mehmet Hakan ATİLLA, 2014-2017 yılları arasında yedi defa Amerika Birleşik Devletleri’ne görevli olarak gitmiş, bu seyahatlerinde çok sayıda uluslararası finans kuruluşu ve üst düzey kamu yöneticisiyle temaslarda bulunmuştur. Bu meyanda, son seyahatinden dönerken havalimanında gözaltına alınması manidardır.

Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımızın tutuklanmasına dair hukuki süreç, gerek Bankamızca gerekse Devletimizin ilgili Makamlarınca yakından takip edilmektedir.

Tüm bu bilgilendirmeler dikkate alındığında gerek yazılı ve görsel basında gerek sosyal medyada Bankamızın ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyebilecek spekülatif yayınlar hakkında da hukuki çerçevede gereği yapılacaktır.

Bankamızın faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta tutuklandıHalkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla New York'ta tutuklandı

Halkbank: Atilla için devlet harekete geçtiHalkbank: Atilla için devlet harekete geçti

Halkbank yöneticisi Hakan Atilla hakim önüne çıktıHalkbank yöneticisi Hakan Atilla hakim önüne çıktı