Nusaybin'de Güneş kardeşler toprağa verildi

Nusaybin'de dün evlerinin bahçesinde buldukları patlayıcının infilak etmesi sonucu can veren Güneş kardeşler toprağa verildi. İlçede bulunan HDP heyeti programlarını iptal ederek cenazeye katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Sözcüsü Osman Baydemir başkanlığındaki HDP heyeti, Nusaybin’de iki kardeşin evin bahçesinde oynarken patlayıcı madde ile ölmesi üzerine Nusaybin’deki 'Hayır' programını iptal etti. Baydemir ve beraberindekiler 3 yaşındaki Havin ve 5 yaşındaki Fatih Güneş’in cenaze törenine katılarak, “Zulüm ve bela, bu iki sabinin katledilmesidir” dedi.

16 Nisan Anayasa Referandum çalışması kapsamında Nusaybin’e gelen HDP heyeti kent programını iki küçük kardeşin cenaze töreni için iptal etti. 3 yaşındaki Havin ve 5 yaşındaki ağabeyi Fatih Güneş, dün Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde buldukları bir cisimle oynarken patlama meydana geldi. Ağır yaralanan kardeşler Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak çocuklar kurtarılamadı.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP PM üyesi Ali Ürküt ve partililer önce Nusaybin Devlet Hastanesi’ne giderek aileye başsağlığı diledi. Baydemir burada babaanne Siti Güneş’e sarılarak başsağlığı diledi. HDP heyeti daha sonra cenazeleri alarak mezarlığa geçti. Havin ve Fatih, yapılan törenle toprağa verildi.

'YA RABBİM BU ZULMÜ KABUL ETME'

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, baba İdris Güneş’e sarılarak başsağlığı ve sabırlar diledi. Baydemir cenaze töreninde şöyle konuştu: “Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zulüm var. Zulüm ve bela nedir? Zulüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabinin mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. Ya Rabbim aileye sabır ver. Ya Rabbim bu zulmü kabul etme. Ya Rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorlarsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizden geleni yapacağız.”

Heyet, daha sonra HDP Nusaybin ilçe binasına geçerek halka programlarını iptal ettiklerini açıkladı. Burada HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP Sözcüsü Baydemir kısa birer konuşma yaptı. HDP heyeti, Kızıltepe ve Ceylanpınar halk buluşmalarına katılmak üzere Nusaybin’den ayrıldı. (DUVAR)