Üç hakim 'terör'den tutuklu

FETÖ'den ihraç edilen 3 hakim tutuklandı. Gerekçe: "Silahlı terör örgütüne üyelik."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HSYK tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 9 hakim ve savcıdan ikisi 'terör örgütüne üye oldukları' gerekçesiyle tutuklandı. Bir hakim hakkında da Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklama kararı verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrası kapsamında, FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlarının olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 45 hakim ve savcıdan gözaltına alınan 9 hakim ve savcı emniyetteki işlemleinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma savcısına ifade veren hakimlerden Abdi Sağlam ve Mehmet Akçay, tutuklanmaları talebiyle, diğer 7 şüpheli hakim ve savcı ise adli kontrol hükümleri uygulanararak serbest bırakılması istemiyle hakimliğe sevk etti.

5 HAKİM VE 2 SAVCIYA ADLİ KONTROL

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Abdi Sağlam ve Mehmet Akçay'ın "silahlı terör örgütüne üye" olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 5 hakim ve 2 savcı hakkında da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Tutuklanan hakim Sağlam'ın Kocaeli'nde Vergi Mahkemesi üyesi olduğu, diğer tutuklanan hakimin ise Tekirdağ Vergi Mahkemesi üyesi olduğu belirtildi.

Öte yandan FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı olduğu öne sürülen Bylock'u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan hakim Fatih Özyurt da tutuklanarak cezevine gönderildi. (İSTANBUL/DHA)