Sırrı Süreyya Önder: Suçsa aha işliyorum ben

Halkların Demokratik Partisi Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in katılımıyla Ankara'da miting düzenledi. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a selam yollayan Önder "Hiçbir yerde alanlara bu iki arkadaşımızın kartpostalını almıyorlar suç diye. Suçsa aha işliyorum ben" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Kolej meydanında miting düzenledi. HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in konuşma yaptığı miting öncesi alan çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polisin kontrolünde tek noktadan girişlerin yapıldığı alana ulaşabilmek için uzun mesafe katedilmesi tartışmalara neden oldu.

hdpiç

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

Halay ve türkülerle başlayan mitingde "Mutlaka kazanacağız", "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları atıldı.

Mustafa Çelik (Miço) ve Grup Giz'in şarkılarıyla renklendirdiği mitingde ilk konuşmayı Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya yaptı.

'14 YILDIR NE İSTEDİNİZ DE YAPMADINIZ?'

Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve tüm tutsakları selamlayarak konuşmasına başlayan Kaya "Korkuyu evinde bırakıp bugün bu alanda bizimle olanlar sizleri selamlıyorum" dedi. Kaya konuşmasında şunları aktardı:

"7 Hazirandan sonra 3'ncü büyük parti olmamıza rağmen meydanlar, alanlar bize yasaklandı.Yürüdüğümüz bu yol zorlu ve meşakkatli. 16 Haziran'da bu ülkede yaşayan tüm ezilenlerin geleceğinin kaderi belirlenecek ve bu sürece OHAL'le, KHK'larla gidiyoruz. Onlar meydanlara çıktığında sanki iktidar değillermiş gibi konuşuyorlar. 14 yıldır ne istediniz de yapmadınız? Bu anayasayla ne yapmak istiyorsunuz? Bugün onlar tek adamlık dediğimiz şeyle seçilmiş padişahlığı bize dayatıyorlar. Biz bunun karşısında tabii ki hayır diyeceğiz. Bunların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.Bu ülkede eğer özgürlük olacaksa,refah huzur gelecekse bu ancak halkların demokratik oluşturdukları programla olacaktır. Hayır çıktığında bu topraklarda demokratik siyasetin önü açılacak."

'YÜKSEKDAĞ BİZİM VEKİLİMİZDİR'

HDP MYK üyesi ve Kadın Meclisi üyesi Gülsen Ülker'de mitingde konuşma yaptı. Figen Yüksekdağ'ı aceleyle vekilliğini düşürdüklerini söyleyen Ülker, "Yüksekdağ bizim vekilimizdir" dedi. Ülker "Eğitim hakkı, erkek siyaseti, giydiğimize karışanlara karşı haykırıyoruz,hayır diyoruz" diyerek şunları aktardı:

"Biz bunun Anayasa değişikliği olmadığını, bir diktatörlüğün el kitabı olduğunu biliyoruz. Biz hem 'tek' hem 'adam' rejimine 'hayır' diyoruz. 'Tecavüze uğrayan kadınlar ölsün' diyenlerden çocuk istismarı için 'bir kereden bir şey olmaz' diyenleri tanıyoruz ve hayır diyoruz. "

'AÇLIK GREVLERİNE SES OLMALIYIZ'

"Arkadaşlarımız anlattı ben de tekrar edeyim dünyadaki hiçbir şey insan hayatından daha aziz değildir" diyerek sözlerine başlayan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 53'ncü günü bulan açlık na1grevlerindeki tutsakları selamladı.Önder, "Bizim derdimiz can yitimi olmadan bu ülkenin zaten bozuk olan siciline bir bozukluk daha eklemeden bu açlık grevine bir ses olmamız gerekiyor" dedi.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a selam yollayan Önder "Hiçbir yerde alanlara bu iki arkadaşımızın kartpostalını almıyorlar suç diye. Suçsa aha işliyorum ben" dedi. Önder şöyle devam etti:

"Demokrasi dışı ne kadar yöntem varsa onlarla bu saltanatı sürdürüyorsunuz. Bu halkın dili yüzyıllardır baskı ve zulüm altında. Anadilinde eğitim göremiyorlar. Bu zulümler sizden önce de vardı onlar da yaptılar. Bu halk o türkülerini ninni yapıp çocuklarının kulaklarını söyledi.Haydi oradan akıbetiniz tarihin çöp tenekesi olacaktır."

'BİZ HALKIN İÇİNDEYİZ'

Televizyon kanallarında yer bulamadıklarını belirten Önder "Çıkıyorlar tümüyle parselledikleri televizyonda insanın gördükçe kusası geliyor. Sabah akşam birbirlerini övüyorlar içerisinde hakikate dair hiçbir şey yok. Biz şimdi televizyonda yokuz ama biz halkın içindeyiz" dedi.

"Şimdiden hayırlı olsun, son hafta elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyen Önder, "16 Nisan'da aslında 'anadilde konuşamazsın, türkünü söyleyemezsin' bu tür hoyratlıklar oylanacak" dedi.

"Biz direnerek kendini var eden bir geleneğiz" diyen Önder şöyle devam etti:

"Oylayacağımız savaş mı barış mı meselesidir. Siz bu ülkede 10 bin insanı zindanlara attınız. 1 kasımdan bu yana 8 bin kişiyi tutsak kıldınız. Aklı başında olan herkes ortada terör değil başka bir şey var diye düşünmez mi?Halkın kendi kendini yönetmesinden rahatsız oluyorlar. Bunlar çocuklarına bile güvenmiyorlar. "