Avukatlar, meslektaşları için 'Adalet Nöbeti' tutacak

Avukatlar, Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında tutuklanan meslektaşları için "Adalet Nöbeti" eylemi yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında tutuklanan avukatlar, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest kalması için, meslektaşları "Adalet Nöbeti" eylemi yapacak. Yazılı açıklama yapan avukatlar, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı

Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör'ün somut deliller olmadan tutuklandığı belirtilen açıklamada, "Akıl ve mantık dışı iddialar nedeniyle 5 ayı aşkın bir süredir özgürlüklerinden yoksunlar" denildi.

Avukatlar adalet nöbetini sürdürecekAvukatlar adalet nöbetini sürdürecek

İddianamenin 5 ay sonra hazırlandığına dikkat çekilen açıklamada, "İddianamenin mahkemeye sunulması ile ‘Adalet Nöbeti’ gereksiz hale gelmedi, aksine daha da yakıcı hale geldi. Meslektaşlarımız neyle suçlandıklarını bilmiyorlardı, artık biliyorlar. Ancak iddianamenin düzenlenmesi hukuksuzluğu ortadan kaldırmadı, daha da görünür kıldı" ifadeleri kullanıldı.

6 Nisan'da yapılan "Adalet Nöbet" eylemine polisler tarafından darp edildiklerini kaydeden avukatlar, "İlk ‘Adalet Nöbeti’ne çevik kuvvet polisi tarafından sert bir saldırı düzenlendi. Bu saldırı sonucunda bir meslektaşımızın ayağı, bir başka meslektaşımızın burnu kırıldı, sekiz arkadaşımız gözaltına alındı. Bu saldırıyı yapanlar bilmelidir ki, biz avukatları o gün adliyeden çıkarmayı başaramadıkları gibi başka bir gün dahi bunu başaramayacaklar" dediler.

ÖHP: Sessiz kalmayacağızÖHP: Sessiz kalmayacağız

Açıklamada, "Adalet Nöbeti" eyleminin yarın ve her perşembe günü, saat 11.30'da, İstanbul Çağlayan Adliyesi C kapısı girişindeki Themis heykelinin önünde yapılacağı belirtildi. Tüm avukatlara, "mesleğin onuruna ve saygınlığına, savunmanın özgürlüğüne sahip çıkmak" için eyleme katılım çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)