HDP mitingine satırlı saldırı girişimi

HDP PM üyesi Cafer Çelik'e satırlı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırgan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, HDP tarafından düzenlenen 'hayır' mitinginde konuşan Parti Meclisi üyesi Cafer Çelik'e, satırla saldırı girişiminde bulundu. Saldırgan, polisin tarafından gözaltına alındı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, HDP Edremit İlçe Örgütü tarafından düzenlenen mitinge HDP PM Üyesi Cafer Çelik, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ateş ve partililer katıldı. Elinde satır bulunan bir kişi, konuşma yapan Çelik'e saldırmak istedi. HDP'liler tarafından engellenen saldırgan, gözaltına alındı. Kimliği açıklanmayan saldırgan, emniyete götürüldü.

Gerginliğin ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, "Toplumu kutuplaştıran, birbirlerini düşman hale getiren, inançları birbirine düşüren bu zihniyet maalesef bu ülkede insanların demokratik olarak kendi fikirlerini ortaya koymasını engelleyen, onları sürekli provokasyonlarla ayrıştıran, kutuplaştıran bir zihniyete sahip. Bütün bu güvenlik önlemleri ile insanları engelleyerek buraya gelmesini istemeyenler elinde bıçaklı insanların buraya çok rahat girmesini engellemiyor" dedi.

Anayasa teklifinin 12 Eylül anayasasıyla aynı olduğunu savunan Ataş, "18 maddede değişiklik yapıp, bizim karşı çıktığımız, aslında bu coğrafyada herkesin karşı çıktığı 12 Eylül anayasası bizlere 80 milyona tekrar onaylatılmak isteniyor" şeklinde konuştu.

CAFER ÇELİK GÖZALTINA ALINDI

HDP PM üyesi Cafer Çelik'in aracı miting sonrası Altınoluk ilçesine giderken, jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Çelik, hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma soruşturma açıldığı ve yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.