Manisa'da KESK üyelerinden 13'üncü oturma eylemi

Manisa'da ihraç edilen ve açığa alınan kamu çalışanları için başlatılan oturma eyleminin 13'ncü yapıldı. İhraç edilenler arasında darbeye karışanlar da olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "KESK'e bağlı hiçbir üyemizin terörle, darbeyle, devleti zarara uğratan hiçbir uygulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Manisa Şubeler Platformu üyeleri, ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için, "İşimi ekmeğimi geri istiyorum" adıyla başlattığı oturma eyleminin 13'üncüsünü yaptı.

Manisa'da yaklaşık 2 bin üyesi bulunan KESK'ten, 10'u Eğitim-Sen'e üyesi, 3'ü de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) üyesi olmak üzere toplam 13 kişi KHK'lerle ihraç edildi, 3 kişi de açığa alındı. KESK Manisa Şubeler Platformu, ihraç edilen ve açığa alınanlar için "İşimi ekmeğimi geri istiyorum' adıyla başlattıkları oturma eyleminin 13'üncüsünü gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda oturma eylemi yapan KESK üyeleri adına basın açıklamasın Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptı.

'KARAR SİYASİ TASARRUFLARLA ALINDI'

Demirel, "15 Temmuz darbe girişimini gerekçe göstererek, kamudan ihraç edilenlerin hepsinin yargısız infazla işinden ekmeğinden edilip toplumda itibarsızlaştırarak cezalandırılmasına karşı 13'üncü hafta Eğitim-Sen Manisa şubesi olarak oturma eylemi yapıyoruz" dedi.

Kamu-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK üyesi 100 bin kamu çalışanın işinden olduğunu söyleyen Demirel, "Bunların içerisinde darbeye teşebbüs edenler de vardır, doğrudur. Bu insanların cezalandırılması noktasında hükümet ne düşünüyorsa biz de aynısını düşünüyoruz. Darbeci cezasını çeksin. Teröre, eli kana bulaşan varsa cezasını çeksin. Kamunun malını cebine indiren kamu emekçisi cezasını çeksin. 'Devletin malı denizdir, yemeyen domuzdur' diyen kamu emekçisi varsa bunlar da cezasını çeksin. KESK'e bağlı hiçbir üyemizin terörle, darbeyle, devleti zarara uğratan hiçbir uygulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyoruz. Siyasi tasarruflar sonucu bu arkadaşlarımız işsiz kalmıştır" şeklinde konuştu.

KESK üyeleri, açıklamanın ardından 1 saat oturma eylemi yaptı. (MANİSA/DHA)