İhraç edilen akademisyenleri uğurlayanlara soruşturma

Munzur Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenleri uğurlayan 10 kişiye rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Yapılan basın açıklamasında soruşturmaların geri çekilmesi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Munzur Üniversitesi'inde ihraç edilen akademisyenleri uğurlayan uğurlayan 9 akademisyen ve 1 memur hakkında soruşturma açıldı.

DİHABER'in haberine göre, KESK Dersim Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen akademisyenleri uğurlayan, 10 üyelerine Munzur Üniversitesi Rektörlüğü tarafından disiplin soruşturması açıldığını duyurdu.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler, 12-14 Nisan günlerinde Eğitim Sen üyesi 9’u akademisyen, 1’i idari personel olmak üzere 10 üyelerinin disiplin soruşturması gerekçesi ile ifadeye çağrıldığını aktardı.

'VEDALAŞMAK İNSANLIĞIMIZIN GEREĞİDİR'

Güler, “Soruşturma gerekçesinde, Munzur Üniversitesinden ihraç edilen üyelerimizin 9 Ocak 2017 tarihinde kişisel eşyalarını almak ve mesai arkadaşları ve öğrencileri ile vedalaşmak için üniversite yerleşkesine gelmeleri üzerine, çalışma arkadaşları ve öğrencilerin yoğun ilgisi sırasında orada bulunuyor olmak olarak gösterildi” dedi.

Soruşturmaların keyfi ve hukuksuz olduğunu belirten Güler, KESK üyelerinin yalnızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Güler, “Arkadaşlarımızla vedalaşmak, onların yanında olmak demokratik hakkımız olmanın ötesinde insanlığımızın gereğidir. Bu hukuksuz soruşturmalara karşı üyelerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” şeklinde konuştu.